Viata

Bun e vinul

Nu știu câți dintre cititorii blogului sunt amatori de băuturi alcoolice, sper totuși că sunt, dar că ne încadrăm în limita de moderație.

Ocazional servesc vin, dar mai ales la ocazii speciale. Cum este de exemplu, să participi la un spectacol live de muzică jazz ori blues și savurezi un pahar de vin roșu, dacă se poate și mai deosebit. Dar firește, nici o seară de comitet cu prietenii, nu este mai prejos.

Dacă smintesc de vinuri deosebite, pot spune că prima întâlnire cu el poate fi considerată atunci când am băut prima dată vinuri vechi. Tot blogul mi-a creat oportunitatea de a încerca prima sticlă de Cotnari, un vin de vinotecă, vechi de peste 20 de ani. Îmi amintesc că era dulce și a avea o serie de motive olfactive și gustative noi pentru mine. A fost o experiență inedită.

Raportat la acea oportunitate îmi amintesc că am achiziționat imediat vreo 6 sticle de vin cu datare cuprinsă între 1987-1995. Acest lucru se întâmpla în urmă cu vreo 7 ani, îmi amintesc că prețurile erau mai accesibile la acea dată, decât sunt acum.

Scriu acest articol fiindcă Cramele Cotnari au în acest moment o promoție interesantă.

Vin Cotnari

Oferta suna cam că în imaginea de mai sus, acum nu vă gândiți că vă achită toată nota cu că vă asigură la terasă o sticlă de vin din gama de vinuri Cotnari.

Eu zic că e un lucru minunat și din pricina faptului că nu prea cumpăr vin îmbuteliat, din perspectiva prețului că să vă spun sincer. Nu sunt adeptul să plătesc un produs care are un adaos comercial nesimțit.

Să vă dau un exemplu, nu aș cumpăra în aproape nicio circumstanță o sticlă de Grasă de Cotnari când prețul ei este 13-15 RON cu mai mult de 30 RON. Dar am văzut firește locații unde prețul unei astfel de sticle era și 75 de RON.

La acești bani prefer să cumpăr un vin, dar care să merite prin valoarea lui fiecare bănuț. Un vin de prin 2000, gândiți-vă că are 20 de ani vechime și totuși nu este expirat, din contră este încununat de trecerea timpului, care nu a făcut altceva decât să-l înnobileze.

În circumstanța dată cred că voi încerca să mă bucur de această ofertă, fiindcă nu prea am ieșit anul ăsta din casă din cauze lesne de înțeles. Simțim cu toții nevoia de o detașare, dar firește nu trebuie să ne relaxăm prea tare în privința virusului și să fim precauți.

Eu am decis să împărtășesc cu voi această oportunitate!

Vin gratis
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published.