Bani, Viata

Cum se mai descurcă românii în 2023?

Ne gândim la reducerea programului de munca in zile, ca în realitate sa mai muncim și înaltă parte?

Ne permitem oare să avem un weekend prelungit?

Depinde.

Am experimentat deja vreun an și jumătate de Vinete liberă, dar în același timp și neplătită. Cumva nu e chiar viață, și aș zice că sunt mai multe deservicii decât puncte pozitive.

Clar ai timp să mai faci și alte lucruri, mai ales daca ești o persoană ocupată cu mai multe activități desfășurate în paralel.

Problema apare când într-un an, adică în 54 de săptămâni pierzi cam 2 luni de cotizare la pensie și …te trezești la final, daca mai ai noroc sa prinzi pensie că nu îndeplinești vârsta de pensionare.

În același timp salariul este cu 20% mai mic din start, 1/5.

Cum trăiesc românii?

Aia care fură din ce in ce mai bine…vezi pe aia care sunt aleși 90% din cazuri ce averi au…și au fost amărâți de bugetari toată viața lor de 10 ani în campul muncii.

Cei care evită munca la fel de bine, dacă nu chiar mai bine…că din ce in ce mai mulți sunt certați cu munca.

Cei care muncesc, greu… venituri mici și totuși cumva mari, începem să fim mai scumpi decât spaniolii, portughezii, grecii și alții mai de mana a două, ungurii, slovenii, slovacii, cehii, micile țări baltice Estonia, Letonia, Lituania.

Noi eram cu frații noștri polonezi, de la Sobieski încoace. De bulgari nu știu, leva pare că s-a consolidat în fața leului.

Păcat că în realitate rezultatul este și mai mult împovărarea celor care muncesc, presiunea întregii societăți ii obligă deja pe multi sa aibă un al doilea job sau o ocupație aducătoare de venit/beneficii…mai mult sau mai puțin fiscalizat. Toate acestea, doar pentru asigurarea nevoilor de bază.

Facem program redus 4 zile pe săptămână să lucrăm ca cei de prin Orientul Mijlociu și că americanii (combinat). Adică o normă întreagă și o jumătate de normă ca americanii, 6 zile pe săptămână ca prin Orientul Mijlociu.

Auzi program de muncă redus, sa te bucuri mai mult de familie, de viață. Poate pentru “dulăi” amintiți mai sus, nu și pentru “căței”. Dubla măsură a funcționat, funcționează și va funcționa.

Spor la muncă frumoșilor!

Tagged

4 thoughts on “Cum se mai descurcă românii în 2023?

  1. Ma uit la bugetarii de vizavi de mine cum sunt platiti sa stea in timpul programului sa fumeze tigare dupa tigare , sa mearga la plimbare prin piata si pe la magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.