Sunt tot felul de mesaje care circulă prin media de ani de zile:
De ce să votez când toți sunt hoți!
Hai să protestăm prin neprezentare la vot!
Și alte mesaje asemenea, nu fac decât ca tu, cel care înghite gălușca, să faci ca votul unei persoane care îți face o defavoare să devină mai semnificativ.
Fiecare își urmărește obiectivul la vot. Trebuie să înțelegi acest lucru și să acționezi!
Nu trebuie să aruncăm cu piatra în alte clase de votanți!
Trebuie să aruncăm cu votul în ceea ce considerăm noi că ne aduce un beneficiu!
Stând acasă nu faci acest lucru. Nu faci altceva decât ceea ce face cel care se uită la TV! Dacă te mai gândești și la chestii aspiraționale, motivaționale în vederea dezvoltării personale și profesionale, atunci află de la mine că nu ești un “Doer” dacă nu pui ștampila unde trebuie.
Crezi că o duci bine și nu-ți pasă ce se întâmplă în societate?! Este posibil că în ritmul ăsta, pe lângă faptul că nu faci minimul efort să te implici o dată la 4-5 ani, să îți pierzi acest drept în anii ce vor urma. Nu știe nimeni în ce direcție va evolua alegerea ta și a multora că tine, de a nu vă deplasa câteva sute de metri și a pune o ștampilă.
De ce crezi că cei cu venituri mici merg la vot?
Fiindcă îi obligă condiția, pentru a supraviețui.
De ce crezi că bugetarii merg la vot?
Fiindcă nu vor ca sistemul să se schimbe, cel puțin nu prea mult. Spun NU reformei prin votul lor!
Ție ți-e bine oricum, nu te deranjează prea multe. Câștigi undeva cu media, poate puțin peste sau mult peste ceea ce te face să te simți confortabil… dacă va deveni cumva mai greu, consideri că vei reuși să te descurci oricum.
Firește că te deranjează multe, lipsa infrastructurii, lipsa reformelor în zonele administrației centrale, locale, în educație, sănătate, etc.
Firește că te gândești că votul tău l-ai folosi pentru progres în societate, fiindcă tu nu te afli la limita supraviețuirii și nici nu ești dependent de ceea ce însemnă toate posturile de funcționari publici.
Dar prin lipsa ta de acțiune, progresul se lasă așteptat.
Te gândești că după ’90 și părinții noștri au votat și uite unde s-a ajuns, și că orice rezultat ar fi ieșit probabil că tot aici ne aflam. Dar cine poate ști cu adevărat?
Chiar vrei să trăim în continuare pe caiet? Mă refer ca societate, nu de amărâții aia de la țară care votează pentru ajutor social și nici de cei din periferiile orașelor fiindcă și pe acolo se mai practică.
Noi ca țară, de zeci de ani încoace, trăim pe datorie de la un mandat la altul.
Te trezești?
Deșteaptă-te române! Votează!