Cugetari

Încă una despre dezumidificator

Se pare că nu mă mai ajută memoria, un lucru bun pe de-o parte, fiindcă am ocazia să mai scriu un articol având ca subiect utilitatea unui dezumidificator în casele noastre. Pe de altă parte, cred că trebuie să mă controlez fiindcă am sesizat că mai omit anumite lucruri.

Revenind la subiectul principal, pe lângă utilitatea directă, cea de corecție a umidității din locuință și cea prin care apa rezultată poate fi folosită pentru a uda florile, dezumidificatorul mai are o utilitate practică.

Până să avem dezumidificator plecam în mod constant cu sticle de 5 litri de apă demineralizată de la marile lanțuri de magazine.

Pentru ce foloseam apa demineralizată cumpărată?

Cumpăram apă demineralizată din magazine pentru fierul de călcat. Știam, din experiențele părinților, că fierul de călcat cu aburi este sensibil la depunerile de calcar.

Cum un fier de călcat mai bun are un cost de achiziție mai ridicat, ideea este să încerci să te bucuri cât mai mult timp de el. Astfel investești în mentenanță, care costă câțiva lei pe lună.

Am încetat să mai cumpărăm apă demineralizată din magazin, după ce am ajuns la concluzia că apa de la dezumidificator rezulta în cantitate mai mare decât aveam nevoie pentru flori. În acest context, ne-am gândit la o altă întrebuințare practică, a apei rezultate în urma colectării ei din atmosferă, în casă.

De ce poți folosi apa de la dezumidificator în fierul de călcat?

Apa provine din atmosferă, deci nu conține alte substanțe. Pentru că s-a evaporat sau a ajuns în atmosferă în stare de vapori (ex: expirație).

Este sigur procesul din punct de vedere igienic (bacteriologic, microbian, fungic).

Chiar dacă, să spunem că apa din recipientul de colectare poate fi contaminată la un moment dat fiindcă stă uneori mai mult timp sau nu-l igienizezi după fiecare utilizare. Prin faptul că în fierul de călcat ajunge să vaporizeze acea apă este sterilă. Acest lucru se întâmplă și în cazul în care aparatul de călcat nu este în cea mai bună condiție de utilizare și mai picură…prin simplul fapt că trece talpa fierul de călcat la 120-170 de grade iarăși se igienizează în cele mai bune condiții.

Ca și concluzie noi folosim apa din dezumidificator și în procesul de călcat rufe!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published.