Viata

Workshop-urile sunt folositoare?

Am fost astazi absent din blogosfera fiindca am participat la primul meu workshop din viata, as fi zis din cariera ca suna mai profi…insa la ce cariera ma puteam referi?

Am participat la un workshop pe tema “Managementul Conflictului“, suna pompos asa sa stii sa rezolvi si sa aplanezi situatii conflictuale, insa nimeni nu-ti poate da o cheie care sa o poti folosi cu succes.
A fost un eveniment bine organizat, am fost prezent la 9:00 acolo, am avut o pauza de apa(eu nu beau cafea) si-o gustare, apoi la pranz am fost sa mancam la un restaurant din oras gratis, apoi i-ar am avut o pauza si pe la orele 17:00 s-au/am tras concluziile si am spart gasca.
La acest workshop tin sa mentionez ca au participat doar tineri, desi nu cred ca se adresa in mod exclusiv lor.
Nu stiu cu ce o sa ma ajute aceasta experienta in viata mea, momentan cred ca nu ma va ajuta cu nimic, insa nu se stie niciodata.

Voi aveti experiente de genul? Credeti ca sunt utile aceste workshopuri? Le facem doar ca dau bine la CV?

Tagged , ,

14 thoughts on “Workshop-urile sunt folositoare?

  1. sigur nu un spammer? fiindca eu asa simt(PS- data viitoare te semnezi cum te numesti Ion, Marius, Mioara— fiindca “desene pentru copii” e un nume prea lung cu care sa ma adresez si am alergie la optimizari din astea neserioase!)

 1. Până una alta…mulți au ieșit câștigați cu o masă gratis și la ce arata pe la tv, cred ca a fost și suficient.

  1. Sincer sa-ti spun nu m-am dus pentru masa fiindca nu ma plang de asta :D, si nici ceilalti tineri nu pareau ca ar avea probleme de genul. Erau toti foarte ingrijiti si parea foarte inteligenti, acum pot insela aparentele dar eu cred ca am dreptate.
   Eu unul am fost de curiozitate si fiindca multi prieteni de-ai mei au participat, a fost un prilej sa fiu alaturi de ei.

 2. La ce sunt bune? Cred ca atunci cand se mentioneaza in anunturile de angajari ca se cauta persoane cu abilitati de negociere [am dat un exemplu]. Tu poti sustine ca indeplinesti cerintele lor nu numai prin vorbe, ci si prin certificatul pe care l-ai primit. Cred ca vei fi privit mult mai bine de angajator decat o persoana care poate doar se lauda si habar n-are cu ce se mananca.

  1. probabil ai dreptate, dar deja si diplomele au ajuns sa nu mai fie chiar asa un impediment fiindca pana sa fii angajat treci prin multe chestii, ba chiar firmele care cauta ceva anume… cauta angajatul sa-l recruteze si ii stie calitatile. Fireste cuiva in curs de afirmare i-ar prinde bine insa si acele abilitiati. Bine, fireste si eu sper ca aceasta experienta sa-mi foloseasca candva.

 3. eu zic ca ajuta astfel de workshop pentru ca iti pune in fata diverse situatii, te face sa gandesti, sa interactionezi 🙂

  1. Lilly tu ai participat la workshopuri? Ce impresii ti-au lasat? Te-au ajutat in cariera ta? intreb asta fiindca eu inca nu stiu ce-i munca, n-am muncit niciodata cu contract… adica sa ma fi dus la serviciu!

  1. Ce tirajul ziarelor… isi respecta contractul cu Blogul lui Pato 😀 pato.ro 😀

 4. Nu am avut astfel de experiente pana in prezent, insa subiectul workshopului la care ai participat azi imi pare destul de ofertant, daca nu scrii tu un articol pe tema asta, sunt tentata sa incerc eu. 😀

  1. Cred ca ar fi interesant sa vezi cu ochii tai, am inteles ca se fac in fiecare oras… n-ar fi rau sa pariticipi la unul!

 5. Depinde de la un workshop la altul probabil… Ma gandesc ca e important si cine il organizeaza si cine participa. Eu nu cred ca am mai fost la astfel de evenimente, in principiu mi se pare greu sa inveti ceva, orice, intr-un timp atat de scurt, dar sunt bine venite si ,,introducerile” in noi domenii de interes, sau sinteze, sau ce or fi 😛

  De exemplu, ,,managementul conflictului” era o materie in liceu, pe care eu si colegii mei am parcurs-o intr-un an. Mi s-a parut destul de multa informatie, si teorii, si abordari…

  1. pai n-a fost mai deloc teorie ci doar chestii interactive, jocuri, exemple, discutii acum nu stiu nici daca au abordat numai cheia de rezolvare a conflictelor sau de mediere…

Leave a Reply

Your email address will not be published.