Sâmbureşti o podgorie, despre care am aflat abia acum 2 luni cred pe blogul lui Constantin(reclame-tv.ro).
Istoria Domeniilor Samburesti este atestata documentar din 1521, apoi pe vremea domnitorului Mihai Viteazul. Asta inseamna ca are un adevarat trecut in spate despre care insa nu se prea cunoaste(cel putin eu n-am auzit). Domeniile Samburesti ajung oficial in posesia lui Marco Danovici, care avea titlul de mare paharnic. Tot aceste vii de la Samburesti sunt legate si de celebra familie de politicieni romani Bratianu. La instaurarea comunismului in Romania, mosia Bratianu a fost transformata in Gospodaria Agricola de Stat Samburesti. In 2005 Valvis Holding a preluat domeniile si incearca sa continue istoria unor vinuri de prestigiu international.
Spin asta fiindca vinurile Domeniilor Samburesti au fost si sunt de prestigiu international!
In 1926 a castigat medalia de aur la Expozitia Universala de la Paris.
In acest an vinurile produse de Domeniile Samburesti au fost premiate in cadrul Targului International de Vinuri ce a avut loc la Beijing (China).
Cabernet Sauvignon 2009 de Chateau Valvis a primit medalia de aur la categoria de vinuri rosii;
Chateau Valvis – Merlot 2010 a primit medalia argint;
Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011 au primit medalii de bronz;
De curand Domeniile Samburesti au lansat un nou produs numit “Rouge de Roumanie”, care am inteles ca urmeaza a fi comercializat in perioada imediat urmatoare. Vin de care pot sa ma bucur inaintea dumneavoastra datorita domnului Yannis Jean Valvis si al lui Constantin, carora tin sa le multumesc pentru cadou.
Inca n-am degustat vinurile, fiindca abia astazi le-am primit si sunt nerabdator fiind primul meu contact cu Domeniile Samburesti. Voi pe care ati alege sa o degustati prima data?
Cand voi incepe sticlele voi scrie despre fiecare, pana atunci va las cu niste aprecieri feminine dar si unele masculine.
Dupa cum arata m-ar atrage cel din mijloc, cel rosu :X.
Am eu o simpatie si o slabiciune in acelasi timp pentru vinurile rosii, mai ales sangele de taur 😀
Cred ca pe cel rosu am sa-l desfac chiar daca e sec, fiindca vreau sa fiu unul dintre cei privilegiati sa deguste si bea acel vin inaintea maselor 😀
Chiar imi faci pofta:D
daca va adunati 2-3 cititoare a blogului la Braila 😀 sunt dispus sa bem impreuna o sticla de vin :-p
O alegere foarte corecta. Vinurile seci dezvolta cel mai mult imaginatia degustativa ….
Sunt o mare iubitoare de vinuri si nu scap nici o ocazie sa incerc ceva nou. Am avut placerea sa primesc si o lectie frumoasa de degustare in Franta si a fost o experienta inedita. Am gustat si eu Samburesti si mi-a palcut, auzisem si de lucrurile bune pe care le-au facut si premiile luate. Eu sincer as incepe cu un Chardonnay, dar sunt gusturile mele.De obicei ma atrage Chardonnay-ul 😀
eu nu-s un fin cunoscator, nici macar unul mai brut dar sunt dispus sa invat ce si cum :D.
Sunt deschis spre acumulare de noi cunostinte, in domenii fiverse iar cel al vinurilor este unul intrigant… fiindca in romania nu este aprieciat nici omul nici vinul pe care-l bea…
Nici eu nu-s experta dar imi place vinul si apreciez dupa propriile gusturi :”>
E bine ca iti formezi pareri proprii despre ele, eu inca nu prea am idee de multe, dar vad ca s-a ivit o oportunitate 🙂 sa invat.
Chardonnay o sa bei la mine la Vrancea de Megedinti CEL MAI GUSTOS!
Asta e o invitatie :D?
O gurita de vin alb vreau si eu. 😉
Sau macar sa te gandesti si la mine cand le desfaci.
Mi-ar fi prins bine o sticla, astept o prietena din Italia la sfarsitul lunii. :))
🙂 o sa ma gandesc 😀 la toti cititorii blogului.
Cher ami Pato,
pentru cineva care recunoaste ca nu este un specialist de Vin cred ca meriti cu adevarat un Stagiu de Degustator ! :))
Nu ai decat sa-mi spui cand vrei sa-ti organizez asta la Bucuresti (si vino cu prieteni(ne) care constat ca deja apreciez vinurile de Samburesti !
Si de ce nu …daca sunteti o compania de 20 aprox. de persoane alegeti un loc ff sympatic din orasul vostru si organizam o seara placuta si artistica de degustare :))
Nu in ultimul rand iti MULTUMESC mult pt interesul tau si pt sprijinul acordat !
Bien à vous cher ami
YJV
Va multumesc pentru oferta, o sa ma gandesc la un format prin care sa apelez la acel Stagiu de Degustator de ce nu adunand mai multi amici din online si nu numai la un loc.
Cum eu nu sunt o fana a bauturilor alcoolice, nu as putea spune ce as alege. Poate un vin alb dulce?
Mai la o cina romantica un pahar de vin prinde foarte bine, si in general dupa masa 😀 e un bun digestiv, cel putin asa stiu eu.
Este, dar mie mi se face rau de la vin. Prefer cafeaua(si ea e un bun digestiv).
cafea la cina? nu vrei sa dormi toata noaptea :D?
:)) Aseara am baut si cafea si ceai verde(nu stiu de ce imi iese cumplit de amar) si apoi am adormit ca un prunc pana dimineata la 9… 😛
Pato,mi-ai facut o pofta nebuna de vin rosu!N-am sa te iert pentru asta:))
si tu vorbeai de mancare, cu putin timp in urma 🙂
Să cred că asta îmi este pedeapsa?:p
intr-un fel 😀