Viata

Viata o traim acum!

Tata imi zice mereu, sa las prostiile astea cu “internetul”, nu prea stie el ce inseamna blogging, socializare online, sau ce mai invart eu pe laptop. Dar el nu intelege faptul ca nu stau non-stop facand asta. Activitatea mea se rezuma la munca cu laptopul si el ma vede tot timpul la laptop, asta cand nu-s plecat pe afara.

De curand i-am explicat ca lucrez la proiecte, ascult muzica, mai verific un email, lucrez la proiecte…stiu sa-mi gestionez cumva timpul adica nu sunt chiar un pierde vara. E drept ca pierd mult timp, dar si asta inseamna ceva, fiindca nu oricine poate sa faca ce fac eu. Deci daca fac ceva, nu inseamna ca stau degeaba chiar daca stau intr-un scaun si butonez toata ziua o tastatura in fata unul display.

Fireste inteleg ca el se gandeste la viitorul meu si eu ma gandesc la el, dar spre deosebire de ce conteaza pentru el pentru mine conteaza si prezentul. El ar prefera sa ma rup de toate ca sa invat, sa muncesc sa termin cu bine facultatea. Fireste ca asta este si obiectivul meu si am de gand sa-l ating, insa nu pot sa-mi reneg viata de zi cu zi pentru ceva. Este ca si cum te-ai gandi sa muncesti toata viata pentru a avea o pensie frumusica, dar tu pana la pensie nu traiesti, muncesti! E bine sa muncesti dar eu sunt de parere ca trebuie in viata ca in orice altceva sa gasesti un echilibru convenabil, astfel incat sa multumesti cat mai multe variabile.

Iei ceva dintr-o parte, pui in alta parte, e drept ca nu o sa poti sa faci totul perfect dar trebuie sa-ti impui anumiti parametri pe care sa-i atingi sau sa-i depasesti, parametri reali, tangibili, care sa-ti satisfaca multumirea de sine. E ceva ingineresc aici, faci un compromis favorabil astfel incat sa functioneze totul in echilibru.

Viata o traim acum pentru viitor dar si pentru prezent!

Tagged , ,

11 thoughts on “Viata o traim acum!

 1. hehe, cred ca de asta am incercat s-o las mai “moale” cu online-ul. Am vazut ca lucrurile faine se intampla in afara retelelor de socializare si a blogosferei. Sunt mult mai ok asa caci incerc sa le impac cat de cat pe ambele. Nu mai simt nevoia aia “trebuie sa scriu pe blog”, o fac doar atunci cand simt ca am ceva de impartasit si nu doar de dragul de a mai da “post” unui articol.

  Seara de duminica faina sa ai, Pato!

  1. Eu am alte prioritati, care ard, de aia nici eu nu mai pot sa fiu la fel de activ ca in trecut. Te inteleg foarte bine!
   La tine sa fie si noul loc de munca de vina?

 2. Asta-mi aduce aminte de taicamiu care mereu ma certa ca stau prea mult in fata calculatorului, nestiind ce fac de altfel. Bine, la aceea vreme nici nu faceam mare lucru, erau mirc-ul,ym-ul si alte tampenii. DAR imi gaseam de lucru si-n alte parti si daca nu petreceam atata timp nici nu aflam cum sta treaba cu tot ceea ce tine de online, lucruri care acum imi sunt de folos, facand ce fac. 🙂
  Acum cand merg pe acasa si ma vede in mod constant conectata la internet, pe telefon, tableta etc. , nu mai spune nici crrr nici mrrr, asta mi-e job-ul acum si chiar regreta ca ma certa la acea vreme.
  Fa ce simti si in ordinea in care simti sa o faci, la urma urmei este viata ta si prezentul/viitorul tau. Parintii vor “critica” tot ceea ce nu inteleg pentru ca… nu inteleg! 🙂

  1. Poate la un moment dat va intelege, desi are dreptatea sa, n-am ce zice.
   Doar ca el crede altceva, ceea ce eu constientizez si ma ingrijesc sa-mi fie bine.

 3. Articolul are vreo fotografie? Ca eu nu pot sa vaz decat singurul rand al articolului postat undeva foarte jos(pare a fi sub ceva).
  Deci nu prea inteleg despre ce e vorba, am incercat sa prind legatura cu online-ul din comentarii(fara succes). Daca articolul consta doar din propozitia aceea, pot spune doar ca eu traiesc exclusiv pentru prezent. C-o fi bine, c-o fi rau…
  Despre net, online in general, numai de bine, doar ca eu n-am mai deschis calculatorul de cateva zile. :))

 4. calculatorul va fi viitorul si tehnologia, atata timp cand vei putea lucra in domeniul asta vei avea mereu de castigat,

 5. Viata ne-o construim asa cum vrem, dupa o varsta apar regrete care nu le poti remedia, motiv pentru care eu sugerez sa ne concentram pe prezent in asa fel incat sa ne fie bine in viitor, nu se ne bucuram ca prostii de ceea ce nu conteaza cu adevarat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.