Viata

Vacanta? De ce nu…

Observ ca in ultima vreme scriu articole mai mult despre experientele mele din mici sau mai mari drumetii, in ultimul articol va scriam de minivacanta de la Baile Tusnad, din care m-am intors nu mai tarziu de saptamana trecuta.
Daca asta este motivul mai nou, care-mi ofera un factor de inspiratie pentru a scrie pe blog, atunci voi incerca sa calatoresc mai des.

Pana una alta 2017 eeste in curs si am inceput anul cu gandul la vacanta de vara, care s-a transformat intr-o vacanta de toamna timpurie, data fiind data si anume in prima jumatate a lunii septembrie la care m-am oprit luand in calcul mai multi factori personali dar si pe cel financiar.

Mi-am dorit mult sa ma intorc la marea mea dragoste(sper sa nu se supere mandra mea, cand va citi asta) Mediterana, cum Turcia nu mai prezinta o destinatie foarte atractiva desi preturile sunt foarte decente, insa nimeni nu-ti poate garanta siguranta voi evita o perioada, si ma bucur ca am avut ocazia sa ii calc pamantul si “apa” in timpuri mai pasnice. Grecia cred ca va fi mai scumpa anul acest doar fiindca va fi o destinatie in care se va “varsa” si cota de piata a Turciei, datorita conflictului mocnit ce inca arde, si de ce nu in Grecia eu am mai fost de doua ori si as vrea sa ma bucur de o experienta altfel.

In prima faza m-am orientat spre Croatia, dar este destul de piperata financiar si presarata cu un numar de kilometri care cere impetuos o oprire, ceea ce duce la costuri suplimentare sau si la o prelungire a sejurului cu vreo doua zile sau scurtarea lui daca este sa ne gandim strict la baie sau plaja. Asa ca uitandu-ma la rutele pe care am putea sa le optam, am dat de surpriza:

Albania – destinatia de anul acesta, apa va fi foarte buna in perioada aleasa Marea Adriatica trebuie sa fie pe placul oricarui inotator si iubitor de peisaje mediteraneene.

Acum tara e un pic “exotica”, in sensul ca nu are carari clar batatorite de romani, precum Grecia, dar cred ca ne putem descurca chiar daca este o tara balcanica sper ca nu e pe atat de kitchoasa pe cat ma astept.
Am ales o statiune aproape de capitala Tirana, fiindca m-am gandit ca trebuie sa fie decent la fel ca pe oriunde se duc “privilegiatii” locuitori a oricarei tari balcanice, si fireste pentru drumurile de interes european care banuiesc ca trebuie sa fie pana in capitala Albaniei.

Pretul este foarte decent pentru pachetul de cazare pe care l-am rezervat deja, si ne ajuta macar sa economisim cheltuiala care oricum aparea cu “pitt stopurile” gandite, care probabil vor fi Sofia si Belgrad, alte doua capitale europene. Cred ca va fi o excursie pe cinste, plina de necunoscut…

Daca aveti sfaturi, sunt bucuros sa le ascult. Pana atunci probabil voi mai cerceta posibilitati de distractie…cam asta e pe scurt

Tagged

2 thoughts on “Vacanta? De ce nu…

  1. Am niste amici care au fost acolo in vacanta. Nu au fost tocmai multumiti. Au zis ca le-a trecut, ca nu mai au ce cauta acolo. 🙂

  2. Nu am fost acolo și nu pot să spun nimic despre Albania, dar pot să vă urez să aveți o vacanță minunată! ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published.