Viata

Unde nu-i cap… vai de Boboteaza

Astazi e Boboteaza, iar la Braila traditia cerea aruncarea Crucii in apa Dunarii pentru a fi prinsa si tinerii curajosi…asa ca am plecat spre Faleza, ca la 10:00 sa fiu acolo am stat acolo vreo 2 ore si Presfintia Sa nu prea se mai arata, asa ca pentru a nu pacatui am plecat linistit spre casa. Lumea deja incepea sa faca vrajba, adica nu te tine nimeni acolo cu forta!

Dar sa vedeti imediat dupa ce am plecat eu la 5 minunte a aparut si alaiul de preoti, care a fost mult asteptat de lume si de mine( dar fireste si asteptarea si rabdarea au niste limite). Se pare ca n-am pierdut nimic, fiindca imi luasem camera sa filmez momentul aruncarii in apa a Sfintei Cruci si cel in care tinerii se aruncau in apa rece pentru a o recupera.

Se pare ca au realizat traditia in spatele unor pontoane, astfel incat nimeni nu a vazut nimic de pe mal( desi se stransese foarte multa lume)… Era un ochi de apa in care putea trage o salupa cu tinerii curajosi si din care putea sa arunce in aval Crucea, insa se pare ca nu a contat. Din partea mea organizarea a fost ZERO!

Nu stiu daca am sa ma mai duc in alti ani.

Deci eu ma asteptam sa o arunce aici:

Crucea a fost aruncata in spatele pontoanelor astora spre centrul Dunarii(din cate am inteles):

Tagged , , ,

19 thoughts on “Unde nu-i cap… vai de Boboteaza

 1. Prosta organizare anul acesta…tin minte ca am fost si eu acum foarte multi ani dar am avut noroc si am vazut tot 🙂 Poate la anul o sa ai mai mult noroc. Iti doresc un 2013 plin de realizari si lucruri pozitive !

  1. S-a tinut! insa nu pentru publicul asistent :(… ei azi chiar a fost cald( chiar daca mie in 2 ore mi-au inghetat picioarele fiindca am stat nemiscat intr-un singur loc).

   In alti ani era Dunarea inghetata cobza… si spargeau 10, 20 de metri cat sa se arunce curajosii in apa dupa cruce :D. Am vazut cu ochii mei, cand eram mai mic 🙂

  1. Chiar, ar fi o optiune sa filmez cu un Go Pro la anul… dar mi-e frica de moarte mie ma. Daca fac infarct la contactul cu apa?

  1. Aaa Aghiasma sunt de parere ca poti sa iei de la orice Biserica, ca nu e vreo Aghiasma mai Aghiasma decat alta… dar unii cred ca daca e facuta de episcop sau de patriarh, e mai sfanta decat a unui preot. Prefer sa evit subiectele religioase fiindca s-ar ajunge la discutii interminabile si fara sens 😀

 2. De cate ori vad oameni aruncandu-se in apa rece ca gheata, indiferent de motivele pe care le au, tot tremur de teama pentru ei, sa nu le stea inima in loc.

 3. ciudata traditie, adica pot raci multi din cauza traditiei si nu doar raceli simple, ci din alea la plamani…
  apropo, nu sunt astfel de cazuri?

  1. chiar că ciudată, în fine, o ”baie” pe frigul ăsta face foarte bine la organism, doar ăsta mi se pare avatanjul în tradiția de la voi, pato.

 4. In Tulcea pontonul s-a aplecat periculos din cauza numarului mare de credinciosi. S-a aplecat pana a luat apa, mai exact :))
  PS: eu nu am fost acolo!

  1. Ar trebui putina organizare, adica nu strica sa mai gandeasca cineva putin macar… nu ca mine care pun toate chestiile cap la cap cand ma ocup de ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *