Viata

Sunt bune dezumidificatoarele? Avem dezumidificator și funcționează!

Acum un an ne-am lovit de problema “dezumidificatorul“. Ne-am mutat într-o locație unde nu prea exista aerisire la baie. Dinainte să avem probleme, am analizat problema pe toate fețele și firește că am găsit și o soluție.

Soluția fiind achiziționarea unui dispozitiv electric care să micșoreze umiditatea atmosferică, firește din interiorul locuinței.

Nu prea am găsit multe review-uri, comentarii sau păreri la acea vreme despre cât de bine sau de rău este să utilizezi un dezumidificator. Nu erau nici foarte multe opțiuni pe piață, la gama dezumificatoare, dacă bine îmi amintesc.

Dar era o discrepanță reală între prețuri. Acest lucru există și astăzi și observ că prețurile au crescut. Practic produsele făceau același lucru, diferența bănuiesc că vine din cota de piață a brandului.

Am ales sa achiziționăm un astfel de dispozitiv de la marca de casă a site-ului eMag.

Dezumificatoare oferta

Dezumidificator Star-Light DHM-1024W, 10L/24h, 100 mc/h, rezervor 2.1l, Alb

Acum în ofertă este unul cu +, singura diferență pare să fie doar faptul că recirculă cu 7 metri cubi de aer mai mult, lucru neimportant prin comparația parametrilor 100 mc vs 107 mc. Astfel rezultând o creștere de doar 7%. Care poate avea un efect negativ într-o direcție pe care o voi trata mai jos, dar voi ține cont să reamintesc.

Firește că diferența de preț este minunată, bănuiesc că a apărut cererea iar oferta a corectat prețurile ascendent, firește. Că să aveți un reper noi am cheltuit 400 Ron pe dezumidificatorul nostru Star-Light.

Face treaba pentru care a fost cumpărat. Clar, la noi în locuință nu am putut să-l folosim la maximum și să producă 10 litri de apă pe zi. Cred că doar într-o saună umedă să poată reuși această performanță.

La noi acasă aparatul reușește în momentele lui de glorie, adică atunci când chiar se simte fizic că este umiditate în casă sau să mă exprim într-un alt mod atunci când umiditatea reușește să fie perceptibilă de către noi, aparatul se umple cam în 24 de ore.

Oricum pot spune că înainte să-l achiziționăm eram sceptic. Nu-mi imaginam, vă zic sincer chiar dacă sunt inginer, că drăcia va putea aduna 2 litri de apă pe zi din aer.

Ei bine o face!

Cred că se simte diferența! Bănuiesc că dacă nu ne-am fi gândit să rezolvăm problema, ne-am fi luptat cu igrasia și altele chiar dacă locuința este zugrăvită cu Oskar. Nu am experimentat “atacul mucegaiului din viitor” datorită acestui dezumidificator magic.

Ca și dezavantaje putem aminti faptul este un generator destul de serios de zgomot. Este destul de deranjat. Eu spre exemplu pot să dorm cu el pornit, dar eu adorm mai ușor decât soția mea oricum. Soția că să poată să adoarmă dar și după aceea în timpul somnului aparatul trebuie să fie oprit.

Ca și aspect neutru ar putea fi consumul de energie. Nu pot spune că se remarcă când este utilizat.

Folosim dezumidificator de un an de zile, în contextul în care chiar avem nevoie. Nu am luat unul cu pretenții, dar își face treaba. Chiar suntem mulțumiți și nu am renunța la el.

Dezumidificator

2 thoughts on “Sunt bune dezumidificatoarele? Avem dezumidificator și funcționează!

    1. @Marius noi chiar avem nevoie, adică e o necesitate. Dacă nu e la fel de util in cazul tău, probabil nu-i vezi utilitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.