Viata

Spray pentru vopsit masina

Astazi am dedicat toata prima parte a zilei unui aspect ce tine de masina mea, o portiera spate avea ceva rugina, nu de speriat, dar ca un bun gospodar am zis sa o rezolv din timp.
Zis si facut, m-am interesat din timp ce trebuie facut, am cautat un magazin care comercializeaza vopseluri auto, in Braila.
Am inteles in cele din urma ca trebuie curatata zona respectiva…pana la luciu petalic. In acest scop am folosit 3 tipuri de foi de smilgher unul, grosier, unul mediu si unul destul de fin. Am achitionat un grund chipurile recomandat pentru tipul de vopsea prescris de comerciant, vopesea aleasa dupa codul de culori al masinii. A fost preparata special cu tot cu lac, m-a costat 70 de ron un tub de spray de 400 ml, iar grundul 25 de ron.
Am mai utilizat o banda adeziv, din aceea din hartie pentru a proteja suprafetele… un diluant puternic pentru a curata zona inainte de aplicarea grundului.
Am aplicat 3 straturi de grund, pulverizand cu spray-ul, asteptand cate 15 minunte sa se usuce bine…desi era unul cu uscare rapida. Apoi am sters dupa vreo ora zona cu spirt si am aplicat vopseaua tot in 3 straturi cu timp de 5 minunte intre straturi. Zona este pe interior deci nu este la vedere, e jos…culoare este ok…aplicarea mea nu a fost chiar cea mai reusita, necesitand un pic de tehnica care banuiesc ca se castiga o data cu experienta.
Ideea e ca sunt multumit de ce am facut, am remediat o problema, ba chiar am “kit-uit” cu poxilina transparenta fiindca aparuse un rost intre tabla portierei si plasticul/cauciucul de pe marginea din partea inferioara.

6 thoughts on “Spray pentru vopsit masina

  1. Știu cam cât este de muncă… am avut Dacie… aproape 50% din suprafața ei este chituită. 🙂 Pe exterior vopseaua spray se cojește în 2-3 ani dacă nu-i dai și un lac (tot spray) peste. Pe interior bănuiesc că nu e nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.