Viata

Simtul civic al politiei brailene

Ieri in fata scarii mele, la bloc, stationa un echipaj de la politia rutiera.
Probabil erau in misiune, am observat ca si-au gosit coltisorul asta de nebunii fiindca i-am mai vazut pe aici trangand pe dreapta “martafoace” si “cocalari” cu masini “interesante”, adica oameni dubiosi in limbaj ortodox romanesc.
Toata lumea ii injura, dar cred ca isi fac si treaba. Nu stau eu sa judec acest lucru, fiindca n-am avut probleme cu acest organ al institutiilor statului si sper sa ma feresc de ei toata viata!

Sa revenim la ieri:
Am observat masina, doi agenti de politie si un batranel cu care stateau de vorba. N-as putea sa va spun ce disctau fiindca mi-ar fi fost imposibil sa aud si cititul pe buze nu-i vreo calitate a mea.
La un moment dat am vazut cum unul din agentii de la rutiera il ajuta sa treaca in siguranta strada pe batran strada, prin loc nepermis…in timp ce mergea am observat ca omul era schiop, suferea de o dizabilitatea in mers.

Am fost placut impresionat de gestul politistului!

Am facut si fotografii, insa nu sunt sigur ca am voie sa public fotografii cu cadre politienesti sau militare, nu prea cunosc bine “legea” in aceasta directie. M-am interesat si am inteles ca e cam ciudat, ai in mod normal voie dar ti se pot cauta niste “pretexte” care sa te linisteasca…asa ca va las doar cu povestea.

9 thoughts on “Simtul civic al politiei brailene

    1. Ce pot sa zic, este o tema curata, foarte simpla…am vazut ca toata blogosfera adopta acest Genesis, nu prea am inteles eu bine ce-i dar pare ok.

  1. Pai foarte frumos din partea lui! E mult mai usor sa fii mitocan si sa iti dai aere de superioritate… organica, deci faptul ca si-a luat din timp si a facut gestul acesta e un semn bun.
    Eu ma bucur cand vad echipaje din astea. Ma bucur ca fac si ei ceva, parca ma simt mai in siguranta – nu cu mult, dar ca idee.

    1. Si eu am ramas surprins, nu prea ma asteptam la deznodamantul ala…oricum nu vazusem de prima data ca omul are o deficienta locomotorie.

  2. Nu văd de ce nu ai avea voie să publici poze cu ei pe net. Da, nu ai voie să fotografiezi în apropierea unităților militare sau prin secțiile de poliție din motive de securitate, dar în spații publice nu te oprește nimeni mai ales dacă ești autorul fotografiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.