Viata

Se apropie examenele

>

Vin in curand tezele pentru elevi si liceeni iar pe stundenti ii asteapta “purgatoriul” sesiunii. Intram in curand in luna Decembrie si din cate imi amintesc ca elev in perioada asta incepeam sa dam teze, trebuia sa te pregatesti serios pentru a lua o nota cat mai buna, fiindca ne gandeam ca daca la bacalaureat vom lua note mici macar sa ne ridice mediile din liceu. Dar fireste nu a fost asa deoarece era un liceu cu pretentii si notele mari erau mai rare, mai mult cred eu ca ne-am scos la bacalaureat.
Era sa-mi pierd ideea, cum spuneam fiecare se pregateste cum poate unii invata ( e foarte bine sa faci asta, dar si foarte greu fiindca de fiecare data cand ma apucam sa o fac ma apucau pe rand: ba somnul, ba foamea, ba setea s.a.), altii isi procura sau isi produc asa zisele fituici( metoda clasica de copiat) iar altii mai instariti sau mai iubitori de noutate apeleaza la tehnica. Am vazut ca la facultatea fenomenul copiatului este mult mai extins, inca din ziua in care m-am cazat la camin am vazut intr-o vitrina un anunt cu micro-aparate hands-free pentru copiat, deci aici se copiaza dupa parerea mea in mod industrial si profesional. Inca n-am intrat in prima mea sesiune sa vad, dar am dat peste un site de profil care promoveaza tehnicile astea de frauda a examenelor.
In cadrul acestui site sunt prezentate nenumarate Metode de copiat cum ar fi:
celebrul Hands-free,casti nanocasti, casti de timpan,ceasuri care permit citirea de Pdf-uri si txt, telefoane speciale care nu sunt afectate de bruiaj(unele sali/profesori au dispozitive de bruiere a semnalului GSM). Am aflat printr-un simplu click de o intreaga industrie. Toate produsele pot fi cumparate si/sau inchiriate la niste preturi rezonabile pentru cei care nu s-au sinchisit macar putin sa invete.
Eu sincer nu le promovez, eu doar le amintesc, fiecare face ce doreste fiindca de aia traim intr-o tara democratica.

13 thoughts on “Se apropie examenele

 1. >Si chiar se poate copia? Noi am avut partial azi, cu 5 supraveghetori. Si nu mi s-a parut ca ai fi putut misca ceva.
  Oricum nu ma tenteaza. Am asteptari mari de la mine si prefer o nota de 3 pe merit decat sa stiu ca nu am fost capabila nici de atat si am avut nevoie de ,,dispozitive speciale". M-as simti cam retardata. No offense, nu am treaba cu cei care se simt ok daca copiaza 🙂

 2. >Daca nu imi place materia si nici nu inteleg nimic, trebuie sa trec cumva si copiez…insa nu e vorba de examene importante, ci de teste, lucrari din liceu…nesemnificativ.

 3. >Luni si miercuri am simulare pentru bac, tezele le-am inceput deja. Nu ma tenteaza sa copiez…"inca".

 4. >La Multi Ani de ziua Romaniei !
  Parerea mea este ca a copia este sinonim cu a recunoaste ca nu te duce capul.
  Am copiat o singura data in viata mea, in liceu, la o teza de geografie, dupa fituici. De nepriceputa in ale copiatului ce eram, am uitat fituicile in teza 🙂 Profa a fost super de treaba, m-a pus sa invat toata materia si am dat teza cand a zis ea. Am luat nota maxima si atat de impresionata am fost de atitudinea ei, ca nu mi-a mai trebuit copiat niciodata.

 5. >Oh si eu o sa intru in sesiune in ianuarie si sincer, sunt foarte speriata! Dar de aici, pana sa apelez la casti si alte chestii, e cale lunga. Daca nu stiu si nu stiu, fituici. Dar nu lucruri complicate, ca nu are rost. Totusi, sper sa pricep materia, ca sa nu fiu nevoita sa apelez nici macar la fituici 😀

 6. >Nici nu ai idee cati au terminat facultatea cu ajutorul hands-free- ului. Unii dintre ei nici macar bunul simt sa mearga la un examen fara celebra metoda de copiat.

 7. >Nici eu nu copiez! Ma simt ca un hot cand o fac si am o gramada de emotii si copiez prost! asa cand stiu ca am invatat sunt sigur pe mine si fac de 10:) sau de 1 dar stiu ca asta e pe meritul meu, plus ca daca esti prins, risti sa fii dat afara din facultate!Eu nu-mi asum riscul asta, fiindca viata mea depinde de facultatea asta si nu vreau sa fac vreo prostie si sa-mi ratez viata!

 8. >Ce penal 😐 Parca nimic nu mai e corect in tara asta. Cum ar fi ca un medic sa termine facultatea pe baza copiatului la examene?! Groaznic.
  Eu nu ma pricep la copiat :)) de obicei, stilul meu de a ma inspira este prin vorbitul cu colegii, pt. ca ne ajutam mereu intre noi. Vorba vine ne ajutam… daca nu ar conta mediile astea atat de mult, nu m-as strofoca sa iau note mari la toate materiile si poate ca scoala ar avea un sens mai profund pentru noi toti.
  Iti doresc succes! Daca am inteles bine, esti in primul an, nu?

 9. >Crezi ca nu exista doctori de genul? Numai ca se mai triaza… in rezidentiat nu prea mai poti fenta cunostintele si daca profesorul cu care lucrezi vede ca esti prastie te lasa la nivelul de "asistenta"(banuiesc ca asa este).
  Da sunt anul 1.
  Ps- bine ai revenit!

 10. >Eu stau sa ma gandesc ca daca uiti castile alea in urechi si intra de tot…te-ai scos!

Leave a Reply

Your email address will not be published.