Viata

Riscuri urbane

Fatadele vechilor cladiri din orase, reprezinta un risc urias de accidente si nu din cele mai minore… chiar mai inainte am vazut cum in fata campusului studentesc, pe strada Domneasca o astfel de fatada a unei cladiri “cu iz istoric”, a facut praf o cabina telefonica din aia veche a Romtelecom si o copertina ce ferea de intemperii un ATM al unei banci(nu conteaza numele).

De data aceeasta incidentul s-a soldat fara victime doar pagube materiale care fie vorba intre noi sunt neinsemnate fata de pierderi de vieti omenesti sau afectarea integritatii fizice si psihice a unei terte persoane.

Chestia asta cu fatadele, tencuielile si turturii iarna nu reprezinta o noutate… mie personal mi-e frica sa merg pe domneasca pe langa multe cladiri din astea “istorice” fiindca observ cum e crapata tencuiala si sta sa cada, sau tot aceste case vechi au un fel de terase suspendate care de asemenea nu-mi inspira nici o siguranta sa trec pe sub ele. Prefer sa ma opresc, sa se uite lumea chioras la mine ca fac asta si sa le ocolesc…fiindca inainte de toate cea mai importanta este viata si sanatatea mea.

Cand cumperi sau construiesti o cladire, ar trebui stipulat in lege ca trebuie sa o si administrezi  implicit trebuie sa te ocupi de pastrarea imobilului in parametri de siguranta optimi pentru tine si pentru cei din jur.
Pana se va reglementa ceva, va trebui sa fac slalom printre potentiale “pericole”…devenind astfel probabil in mintea multora un personaj din celebra opera a lui Ion Creanga  – “Prostia omeneasca”.

4 thoughts on “Riscuri urbane

  1. Pai, n-ai filmat cum s-a desprins fatada?, ca poate de data aceasta dadeau cei de la ProtTv sursa pe post :P, lasand gluma la o parte si prin Braila situatia este asemanatoare, cand treci pe langa o cladire, trebuie sa te uiti si-n sus nu numai in fata, doar stii ca esti de-al nostru

    1. Sunt multe riscuri in jungla in care traim Aline, astea sunt unele mai putin frecvente si chiar minore desi sunt foarte “dezastruase” cand se petrec si ai ghinionul sa iei parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.