Viata

Rezultate Bacalaureat 2012

Probabil si anul acesta va fi prapad la BAC, la fel ca anul trecut…fiindca in curiculum scolar nu este introdusa si materia “video chat”.
Parerea mea ar e ca ar trebui sa le dea tinerilor candidati ai examenului de bacalaureat din 2012 sa primeasca un certificat suplimentar de competente, care sa-i certifice pentru munca la video chat(cea mai noua si mai profitabila afacere de pe net).

Cine s-a pregatit pentru Bacalaureat, probabil ar fi trebuit sa-l promoveze. Pentru toti ceilalti, care au picat examenul de bacalaureat 2012, am o solutie…
Pot sa ia bac-ul si sa-l treaca la Samardan( cum ne zicea noua profa de mate),Braila, Galati si pe unde s-or mai gasi astfel de nave in tara care asigura circulatia peste dunare pentru transportul rutier si pietonal.

Cat costa sa iei bacul?
Nu am idee, era 2 lei dus-intors, destul de ieftin ar putea chiar statul sa le subvenctioneze aceasta experienta(o data in viata). Dar se poate lua bacul si transand…adica fara sa platesti.

PS- Rezultatele de la Bacalaureat 2012 au fost trucate… am auzit azi in maxi ca s-a putut copia. Si pana la urma trisori vor exista mereu, indiferent de ce actiuni se va lua impotriva copiatului vor exista incercari de fraudare, unele chiar reusite.

Rezultate Bacalaureat 2012
Later edit: Invatamantul romanesc in 2012 nu se schimba ramane acelasi ca invatamantul romanesc 2011 si invatamantul romanesc 2010

Tagged , , , ,

24 thoughts on “Rezultate Bacalaureat 2012

  1. Tocmai am terminat de citit o scrisoare devenita in scurt timp celebra, a unui absolvent de liceu, care da vina pentru rezultatele dezastruoase de la bac pe absolut toata lumea(societate, mass media, profesori, politicieni) mai putin pe el insusi, pe generatia din care face parte. Induiosator cum niciodata nu e vina noastra, intotdeauna este a altora.
    E gresit sa-i bagi pe toti in aceeasi oala, pentru ca au existat si licee unde promovabilitatea a fost de 99%. Ei in ce tara au trait? Nu tot in Romania? Pe de alta parte, au fost licee unde NU au functionat camerele video, unde s-a copiat pe rupte, unde s-au folosit telefoane mobile si cu toate astea elevii(in proportie covarsitoare) nu au reusit sa obtina note de trecere, au picat cu brio examenul de bacalaureat. Despre ce vorbim noi aici?

    1. Exceptiile nu se simt Nice, sunt prea inteligenti sa o faca si inteleg unde am vrut sa bat! Si pana la urma si eu am fost catalogat, si tu si fiecare dintre noi… nu e un lucru de condamnat. E un lucru chiar motivant pentru unii, cum sunt eu spre exemplu fiindca m-a facut sa ma separ de “restul”… unii nu-s facuti pentru carte.
      Tocmai ce am cautat niste rezultate la testele nationale, la un cunoscut si sa vezi la clasa 8-a note de 1.70, 1.30 si 1.00 si oamenii astia ajung la liceu, fiindca 10 clase sunt obligatorii. Fa-ti o idee! Asa se intampla si cu bacalaureatul, sunt de parere ca nu e o tragedie ca nu toti il iau, multi n-ar fi trebuit sa ajunga acolo.
      Admiterea la facultate, studiile superioare ar trebui sa fie pentru cei care chiar au posibilitatea intelectuala de a le parcurge!

      https://pato.ro/2011/07/invatamantul-romanesc-2011.html
      https://pato.ro/2010/09/invatamantul-din-romania.html

      am citit-o si eu, si are dreptate in mare parte. Exceptand cand zice de tara, de societate…si cele amintite de tine.
      Zice la un moment dat ca “a avut nenorocul sa se nasca in romania”, daca se nastea intr-o tara, sau regiune unde chiar nu exista perspective, unde viata depinde de fiecare zi… unde hrana e un lux, sau poate era un sclav de orice natura.

      1. Pato, ia sa fi dat toti la romana, engleza si biologie sa vezi atunci procent de promovabilitate de bac! Problema e ca unii dau la matematica, fizica si o materie de profil(tehnic) la care ei nu au invatat niciodata. Aici se pica pe capete, nu la liceele teoretice, nu la uman, nu la stiinte sociale. Despre cei care iau bacul cu note mari de ce nu se spune nimic, ca sunt o gramada. Astia de ce politicieni au fost condusi, la ce emisiuni s-au uitat la tv, ce modele si-au ales ei in viata? Nu sunt tot copiii acestei tari?
        Sunt multe de spus, si eu nu sunt dispusa la dezvaluiri incendiare. Fiecare insa prezinta dreptatea sa. Scrisoarea aceea contine multe inexactitati. Si ma opresc aici, ca as putea vorbi pana maine, dar chiar m-a enervat. Oricum, nu stiu cine a scris-o, dar dupa felul in care se exprima, in niciun caz nu parea sa fie un elev care a picat bacul…

        1. Eu am dat probabil cel mai greu bac considerat al vremea mea…
          Romana, Matematica m1 si fizica… si l-am promovat. Deci se poate! N-am facut pregatiri, n-am dat banii pe prostii se poate si fara.

          1. Pato, hai sa nu spunem pe vremea mea ca pare ca ai dat bacul acum 20 de ani si inducem cititorii in eroare… Ai dat bacul acum doi ani, cu ce era diferit fata de acum?

    1. :)) posibil, daca e bine optimizat seo
      Insa daca vroiam trafic scriam vreo 10 articole despre bacalaureat… fiindca se cauta, am observat anul trecut. Insa traficul asta e o data pe an, nu-i rentabil 😀

  2. Spiritul bacalaureatului s-a pierdut de mult. În urmă cu mult timp să ai bacalaureatul însemna să ai un bagaj bogat și solid de cultură generală. Chiar și dintre cei care iau bacul astăzi, câți au cu adevărat acest bagaj ?…

    1. Zina stii ce nu intelegem noi… ok bagaj de cultura generala, se invata nu se invata… insa bagajul asta evolueaza.
      Dar bagajul asta se formeaza pana in clasa 8-a!!! Nu in liceu…
      Se fac noi descoperiri, apar noi chestii notabile… acum 500 de ani nu trebuiau sa invete atatea informatii ca acum, sau noi nu cunoastem cat vor trebui sa invete generatiile de peste 500 de ani, oare avem puterea de a asimila o cantitate enorma de informatie?
      Fiindca nu e cultura generala sa stiu ca Albert Einstein a avut nu stiu cate neveste/femei, nu-mi pasa, nu ajuta cu nimic.

  3. sa mearga Ponta sa le explice elevilor cum e cu plagiatul si dupa aia sa le spuna ca nu au voie sa copieze

  4. 4 lei e trecerea cu bacul pentru masima mica si 10 pentru tir. (sau cel putin asa era in decembrie anul trecut)
    Nu comentez notele de la BAC. Sunt doar constient ca an de an rezultatele sunt din ce in ce mai proaste, lucru datorat si gradului de saracie al poporului, cred eu.

  5. N-am văzut încă rezultatele dar citind baremul de corectare la matematică sunt sigură că am picat. Asta este, matematica n-a fost niciodată punctul meu forte. Îl dau şi-n toamnă şi anul viitor dacă e nevoie. Şi sunt sigură că nu voi fi singura.
    Dar la celelalte obiecte dacă învăţai puteai să iei minimul. Şi DA, cu tot cu camere s-a copiat şi în stil mare. Şi-am auzit asta direct din gura copiatorului 😀

  6. Normal ca se copiaza si acum, nu exista sistem perfect. Se vor gasi solutii intotdeauna.
    Dar nu asta e problema, chestia e ca nu se mai invata, profesorii sunt delasatori…ii doare undeva de elevi.

  7. Chiar azi am scris si eu despre bac. Ideea e ca acuma copii sunt speriati de camere video, saracii de ei, nu mai pot pilele sa se miste langa ei si sa-i ajute. Altadata copii erau speriati de greutatea subiectelor si erau incarcati emotional cu emotii, nu de stres din cauza camerelor video.

  8. Bacul trece, bacul vine, elevul invata si nu, profesorul preda si nu.
    Insa sunt de parere ca ar trebui sa-i lasam pe cei in cauza sa vorbeasca, tema putand foarte usor sa para o barfa din perspectiva unora.

  9. Cel mai mult mi-a placut reactia tipului din Dambovita, pe care sunt sigur ca ai vazut-o..ma rog, e mult spus ‘placut’..imi vine sa plang!

Leave a Reply

Your email address will not be published.