Viata

Probleme cu frigul din cauza vecinilor

Dupa cum bine stiti in vara asta mi-am montat centrala termica, astfel departandu-ma si mai mult de “societate”… stau la bloc. Care e ideea cand ai vecini dese ori apar si probleme.
Iarna trecuta din cauza ca un “deosebit vecin” si-a permis sa umble la coloana de caldura, care incalzea toate baile din bloc eu nu am avut caldura in baie… fireste si restul vecinilor care erau legati la acea coloana.
Acum am scapat asa ca nu prea ma mai intereseaza, ma incalzesc cand vreau, cat vreau si cum vreau… nu mai depind de nimeni.
Fireste ca nu s-a sinchisit nimeni sa repare defectiunea.

Ce faceti intr-o situatie de asta?
Daca in baie nu aveti un climat cald riscati sa va imbolnaviti urat! Eu unul am apelat la o aeroterma de mici dimensiuni si o bagam 10 minunte in functiune inainte sa fac baie si totul era perfect…

Asa am scapat de plata de medicamente si de suferinta iarna trecuta eu si familia mea cu vreo 50-60 de ron. Eu zic ca a fost o investie foarte buna, acum acea aeroterma a fost facuta cadou pe la niste rude de la tara…

foto via

Tagged , , ,

17 thoughts on “Probleme cu frigul din cauza vecinilor

  1. ba energia electrica din cate am facu un calcul la facultate e mai scumpa ca agentul termic, plus ca nu e subventionata deloc!
   S-ar putea, adica in mod cert o sa sa te coste mai mult!

 1. Nu fac nimic, inghet. Iarna trecuta am tinut caloriferele pe zero cea mai mare parte a timpului, daca au fost 3-4 zile cand am deschis la 6… Suntem saraci si facem economii, nu ne permitem nimic. 😛 😀 🙁

 2. Ce bine de mine ca stau la casa :)) Acum inca nu am bagata apa in calorifere, asa ca nu pot da druu’ la centrala + caci camera mea e cea mai friguroasa din casa =))

 3. Centrala te scoate din multe..a fost cea mai buna investitie pe care ai facut-o 😀
  Amintirile iernii trecute si acum imi dau fiori, poate este unul din motivele pentru care m-am mutat la casa..
  Faza cu acele contoare ajuta doar daca toata lumea de pe tronson consuma…altfel nu, nu poate reprezenta o sursa convenabila de caldura..
  Poate va mai amintiti un imens scandal, cand un locatar a consumat o singura unitate calorica si i-a venit de plata 17 milioane factura, acea unitate fiind singura consumata pe acel tronson… daca apartamentul este izolat, si curentul electric este o varianta interesanta daca ai ustensila adecvata, reusind sa incalzesti o camera cu un cost suplimentar doar de 50 ron..asta doar daca ai abonamentul adecvat cu renelul 😀

 4. Cu vecinii poti avea si alte probleme iarna. Desi ai centrala proprie daca vecinii nu isi incalzesc apartamentul, sau bagi tare caldura cat si pt ei, sau ingheti de frig chiar daca dai la 23-25 de grade. Asa e la maica-mea fiindca baba de dedesubt nu vrea sa incalzeasca toata iarna. Ma mir cum nu moare de frig

  1. si asta o stiu… cel de sub mine nu-si incalzeste… sufrageria si e naspa rau la picioare iarna 🙁

 5. Acum ne-am modernizat si am evoluat, fiecare din noi avand centrala termica. Tin minte prin 2001-2002, cand nu aveam centrala nici macar d-aia mare de bloc, daca cineva nu platea, taia incalzirea la tot blocul…
  Suntem romani si trebuie sa ne adaptam la orice, asta e morala.

  1. dar vezi tu MadMike in strainatate ei se organizeaza colectiv numai la noi cred ca exista chestiile astea cu individualitatea… nu stiu acum sincer cum e mai bine dar cred ca traim intr-o societate si asta ne mananca zilele.

 6. Noi nu mai avem caldura in baie de mai bine de 5 ani de zile. Fac doar dus, la o temperatura si viteza rezonabila cat sa nu simt frigul si m-am descurcat f bine. Nu mi-am pus centrala, am un boiler pt baie si deocamdata totul e ok . Eu unul m-am bucurat sa scap de rahaturile alea pretinse a fi calorifere de baie. Faceau pe dracu caldura si plateam soto degeaba.

  1. Da ce conditii spartane ai acasa :), eu n-as rezista… eu cum am intampinat problema cum am cautat sa-i aflu rezolvarea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.