Viata

Poate in alta vacanta la Roma

Va povesteam ca ma bate gandul sa dau curs unei invitatii la Roma, dar diversi factori parca m-au cam facut sa zic pas de aceasta data acestei idei.
Mai este timp, n-am mai verificat preturile biletelor de avion dar nu cred ca s-au modificat sau am speranta ca nu s-au modificat, fiindca parca samanta de a pleca inca mai exista.

Parca acum, cand sunt angajat si am o perioada determinata si scurta de concediu in comparatie cu libertatea pe care o aveam in studentie as vrea sa imi petrec concediile calatorind pe alte meleaguri, sa fac ceva cu banii, fiindca oricum sa ii strangi nu prea poti si de cheltuit tot se cheltuie. Daca vorbim despre cheltuiltul banilor nu ne mai oprim din scris romane, dar amintiri frumoase traite in excursii prin destinatii exotice si nu numai nu prea am si tanjesc dupa asa ceva.
Sunt tanar n-am prea mari obligatii, implicit as putea sa-mi fac o perioada de cap alegand chiar o destinatie la intamplare, genul ala de aventura in care iti umpli buzunarele de euro, mai lasi si pe card niste back up si te duci la aeroport si alegi prin destinatie, spre care pleaca un avion. Stiu ca treaba asta e desprinsa din filme, poate pare SF pentru multi din Romania, fiindca implica niste cheltuieli destul de mari iar cum nivelul nostru de trai nu este cel mai bun, nu ne permitem sa facem ce fac alti tineri europeni, de prin vestul si nordul europei.

Dar cred ca o dat si o dat o sa fac o astfel de excursie pe nepregatite, chiar daca nu este genul meu, eu fiind tipul care isi planifica tot, se informeaza chiar cu numere de telefon la taxiuri cand ajunge prin alte orase. Poate cand o sa am o stabilitate financiara putin mai buna, o sa fac si o astfel de nebunie cel putin cu tarile europene, fiindca e mai complicat sa mergi in tara lui Confucius, fiindca iti trebuie vize China, la fel si in alte multe tari din afara europei daca nu toate ceea ce implica planificare si cunoasterea din timp a destinatiei.
Dar cum in Spatiul Schengen, este permis chiar si pentru cetatenii romani tranzitul dintr-o tara in alta doar cu buletinul acest impediment e depasit, necesita doar putina nebunie de moment, ceva economii financiare si vreo saptamana de concediu.

Oricum sa revin la subiect, mi-ar place ca de sarbatori sa vizitez Italia dar au aparut oamenii aia care iti strica cheful. Nu ca ar conta prea mult parerea lor, dar sincer m-a afectat putin toate prostiile lor. Si cand ti se taie cheful ajungi sa nu mai faci nimic, n-am mai cumparat bilete de avion n-am mai stabilit restul detaliilor, implicit concediul meu de Craciun a ramas in aer. Probabil daca nu o sa plec pe undeva desi imi doream foarte mult sa experimentez zborul cu avionul in acest an, o sa plec pe undeva prin tara cu prietenii sper, vreo cateva zile sa ma rup totusi de arealul asta geografic fiindca la un moment dat ti se acreste de locurile pe care le frecventezi zi de zi. E normal sa vrei sa vrei sa ai experiente noi, fiindca intri la un moment intr-o rutina care nu este deloc benefica pentru nimic.
Am multe ganduri in ultima vreme, sunt foarte multumit de ce am realizat dar e ciudat fiindca nu mai am obiective momentan pentru viitor fireste ma gandesc pentru moment sa-mi fac treaba cat pot de bine sa invat, sa fiu util la locul de munca. E ciudat ca am abia doua luni de munca si ma gandesc la concediu, la vacanta la relaxare…chiar daca zi de zi ma simt obosit, dar intr-o zi ca asta de duminica ma simt foarte bine sunt odihnit pentru saptamana ce are sa vina. Sper sa fie bine si sa ne auzim mai des din locuri ca acesta:

2 thoughts on “Poate in alta vacanta la Roma

  1. Un roman nu isi permite o vacanta, dar sa mearga intr-un aeroport sa aleaga random o destinatie, deja e SF, asa cum ai spus si tu. In Roma am fost, am lucrat cinci ani intr-un depozit romanesc, m-am saturat. Am venit acasa si mi-am facut o afacere, merge. La iarna ma pregatesc sa merg pana in Dublin, intr-o vacanta, daca o sa imi placa o sa ma stabilesc acolo, desigur, o sa imi caut un loc de munca.

    1. Eu nu prea sunt umblat si sincer la tinerete merge sa-ti mai oferi cateva nebunii, placeri…ca pana la urma pentru ce muncesti?
      Insa in general nu multi isi permit asta, nici eu momentan…dar sper sa adun ceva banuti cu timpul. Mereu am fost calculat nu l-as vedea neaparat ca un exces ci ca o eliberare din rutina, o necesitate, o aventura…

Leave a Reply

Your email address will not be published.