Viata

Plaiul Foii din Piatra Craiului

Stiti deja de excursia mea pe Piatra Craiului, am inoptat in refugiul Diana. A doua zi am coborat prin Valea Ursilor pe traseu marcat pana la cabana Plaiul Foii, unde am mancat o omleta cu branza de burduf nemaipomenita pe care am udat-o cu o bere rece.

Peisajul de la Plaiul Foii este unul de senzatie, putand urmari tot masivul Piatra Craiului…ma gandesc ca iarna este o priveliste de poveste(fireste redat de al meu Canon SX40 HS si culorile lui jucause, fotografiile sunt needitate).





Tagged , , , , , , ,

18 thoughts on “Plaiul Foii din Piatra Craiului

  1. Sper să ajung și eu pe-acolo, e superbă zona, așa cum apare ea în fotografii, dar cred că senzația de a fi acolo e și mai frumoasă! 🙂

    1. este foarte frumos acolo, si cum poti vedea intreg masivul Pietrei Craiului este impresionant…ma intreb oare iarna cum o fi, sper sa ajung vreodata iar dar in alt anotimp.

  2. Peisajul este într-adevăr mirific, iar cabanele minunate, aia mai micuţă cu celule foto-voltaice e superbă, n-aş zice nu la o vacantă de o săptămână prin zonă… hai poate două… ;):P

    1. Faza e ca zona nu este racordata la reteaua nationala de electricitatea fiindca este un parc natural, constructiile sunt facute in interiorul Parcului National Piatra Craiului… cam multe dupa parerea mea. Ei bine lumea are probabil si surse alternative pe langa generatoare diesel.

  3. Avem tara frumoasa sau nu? Pacat de unii locuitori, ca astia strica peisajul…
    Cred ca e unul din cele mai frumoase locuri pe care le-am vazut. Sper sa ajung intr-o buna zi acolo. Chiar mi-as dori.

    1. sa stii ca multi “melteni” se duc acolo…mergeam pe un drum “forestier” si cand treceau bucurestenii si constantenii ne lasau intr-un nor de praf. Ciudat e ca cei cu numere de ilfov si prahova erau cei mai omenosi…ne vedeau ca mergem pe jos si incetineau cat sa nu ne prafuiasca cu masinile lor.

  4. Frumoasa zona, verdeata, munte, aer curat…sa tot petreci cateva zile acolo, departe de civilizatie.
    O modalitate perfecta pentru relaxare si, de ce nu, cadrul ideal pentru fotograful indragostit de peisaje. 😛

    1. Sa stii ca e un mic rai pentru fotografii de peisaj :D, trebuie sa ai si timp si rabdare pentru asta si cred ca ies niste fotografii foarte bune.

  5. Foarte frumos peisajul, pare ceva din alta lume! Daca ai timp si poti sa o faci, iti recomand cu caldura Valea Sebesului sau Valea Frumoasei cum i-a spus Labis. Este de vis!

  6. stii de ce-i zice Diana refugiului? De la Diana, zeita vanatorii. Prin 80 parca, refugiul a ars si a fost recladit de Vanatorii de munte. In amintirea lor si a muncii extraordinare pe care au depus-o, refugiul a purtat denumirea de Diana si atunci si acum cand are o forma sferica.

    1. Multumesc pentru lamuriri, nu stiam…am citit pe undeva ca a fost arasa si ca e un refugiu vechi dar nu mi-am dat seama ca vine de la zeita Diana.

  7. Cand am fost in ultima tura serioasa pe munte cu barbatul meu, ne-am inregistrat plecarea la hotelul unde eram cazati si am zis ca e posibil sa ramanem in refugiu o noapte. Asa am aflat povestea numelui, chiar ce la receptioner, care era super documentat. Am dormit acolo si toata noaptea m-am kk pe mine ca uitasem un pachet cu mancare afara si ne-a disperat ursul .

  8. Daaa, mai, mersi mult. Chiar ca mi-era dor. Si cum in vara asta nu plec nici o zi nicaieri, asta imi mai astampara dorul de munte. Mersi inca o data

Leave a Reply

Your email address will not be published.