Viata

Pierdut buletin – gasit pe facebook

Va spun din start ca nu stau sa comentez ultimul hit al lui Smiley si DOC, “Pierdut buletin”!

Povestea este ca avand cont pe facebook imi este dat sa vad cam de 2-3 ori pe luna, postari in care suntem rugati sa dam share pentru ca cineva sa afle daca si al cui este actul de identitate cu pricina, eventual sa afle si cel care l-a pierdut ca s-a gasit: cum unde? Pe Facebook!

Chestia asta mi se pare “penala”, este destul de penibil sa cauti proprietarul unui act de identitate cand are toate datele de contact insemnate pe el…aici cand e vorba de Actul de identitate, acel banal buletin.

Este greu sa-l predai la politie?

Avem obligatia ca cetateni ca atunci cand gasim un act de identitate sa-l predam organelor abilitate. Banuiesc ca exista putina birocratie pentru asta, declaratii de dat, etc. fiindca si unii politisti sunt zelosi. Plus ca poate multi dintre noi avem un program ce nu ne permite sa ne deplasam pana la evidenta populatiei.

Putem oare sa ne deplasam pana la adresa din buletin, ca sa ii inmanam persoanei neglijente personal actul de identitate.

Nu este mai simplu sa-l punem la posta intr-un plic si sa-l trimitem pe adresa din buletin, adica acea persoana daca are act de sedere intr-o locatie inseamna ca poate fi gasita intr-un fel sau altul de acolo.

In cazul unui permis de conducere, intradevar este mai greu sa apelam la ultimele doua… deci trebuie ori sa-l inmanam politiei ori sa facem investigatii pe facebook.

Dar nu!
De ce sa facem asta, hai sa vada toti cunoscutii si necunoscutii ce oameni buni suntem noi si ii dam un post pe facebook, in speranta ca ne va creste putin notorietatea!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *