Viata

Piața locurilor de muncă cam amorțită, dar mișcă!

Urmăresc atent piața locurilor de muncă.

Nu îmi caut de muncă, dar sunt curios să văd unde și cum se mișcă lucrurile în zona mea geografică. Bine acum dacă apare vreo ofertă de nerefuzat, cum trenul Orient Express nu întră prea des în gara…îți faci cruce și urci, sperând să nu fii victima criminalului.

Anul 2020 a fost unul crud cu mulți dintre cunoscuții mei, a afectat multe activități. Lucrurile nu sunt într-o certă revenire, dar cel puțin pe internațional lucrurile încep să se miște. Se mișcă încet, dar încep angajatorii să dezghețe posturi.

Din ce am putut observa, cei mai noi pe piața muncii atât la noi cât și prin străinătate, mai ales prin străinătate, nu prea au noroc în perioada asta. Posturile deschise momentan, la început de 2021 sunt oarecum pentru “key people”. Oameni cu experiență, oamenii care au abilități să formeze echipe, multe posturi în zona de management am văzut.

Cred că rechinii care stau încă pe bani, acum racolează personal înalt calificat din firme aflate în dificultate sau chiar personal liber de contract. Cei care își permit, acum este momentul să facă mutări.

Ceilalți nu văd ziua de mâine, ce așteptări să ai de la ei să vadă oportunitățile din astfel de vremuri tulburi.

Estimez că dacă nu se va întâmpla ceva grav în perioada următoare prin martie ar trebui să se dezghețe proiecte, să fie necesare formarea de noi echipe, deci să fie nevoie și de oameni pe execuție.

Sunt domenii și domenii…în mare am urmărit ce se petrece pe ramura de inginerie. Inginerie tehnică, nu IT&C.

Tagged ,

2 thoughts on “Piața locurilor de muncă cam amorțită, dar mișcă!

  1. Mda, e cu dus si întors…parerea mea e că cine n-are suficiente skilluri, experientă sau alte calitati d-astea rare, cel putin pe piata din Ro, să tina cu dintii de job. Daca inca are…
    La mine e cald și bine dar dacă crapă, ceva la fel nu mai gasesc curand. Nu-mi fac probleme ca nu-mi gasesc, ideea este ca va fi cu mult mai multa muncă… La sotie treaba sta altfel, ea tot discuta cu unii și cu altii ce o tot caută sa se mute la ei..dar la ea treaba este mult mai simplă, s-a specializat în ceva destul de rar prin, printre primii în domeniul ăsta și a început să se caute tot mai tare si pe la noi pm cu certificări în lean six sigma, agile și alte chestii d-astea de business improvement.

    1. Mă gândesc să merg și eu pe urmele soției tale, doar că și acolo în curând va avea “toată lumea” și nu va mai reprezenta un asset cum era văzut până acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.