Viata

Nu pot schimba natura lucrurilor

In urma cu cateva zile mi-a aparut pe Facebook un post sponsorizat in care se spunea ca zeci de mii de copii din Ungaria, mor de foame…m-a sensibilizat subiectul intr-o oarecare masura si am decis sa imi dau cu parerea!
Eu n-am nimic cu nici un neam si rasa de pe Pamantul asta atata timp cat isi vede de treaba, adica nu sunt: rasist, xenofob…cu mintoritatile sexuale am ce am insa daca se ocupa de intimiteatea lor in spatiul lor intim si nu in public e problema lor.

Se pare ca a nascut cateva reactii ideea mea cum ca vrem nu vrem situatia asta exista pretutindeni, chiar daca vorbim de Romania, America de Sud, Africa, Asia…ghetourile din SUA. E drept ca putine state au ajuns la un nivel la care asa ceva nu se intampla, precum Japonia, Germania, UK, tarile nordice din europa poate Canada(nu-s sigur). Insa probleme exista si in Franta, Italia, Spania, unde imigrantii fac parte deja din problema locala.
Oricat ne-am dori asta este natural, nu poate sa fie doar bine! E imposibil, stiu ca statisticile sunt dure dar ele reprezinta realitatea care nu e chiar blanda cu cei “slabi”.

Am fost uimit totusi de numarul de reactii, cateva zeci de comentarii si pentru prima data in viata un numar atat de mare de like-uri (peste 150 WOW). Mi-as fi dorit sa nu am dreptate, insa…

Si cum toate erau bune si frumoase, apare raul in viata noastra. O doamna de origine maghiara, stabilita in Statele Unite ale Americii care fiindca suntem istoric vecini se foloseste de zicala romaneasca “sa moara si capra vecinului” si o tranteste neaos ungureste, ca uite in Romania are probleme cu copii, animalele etc.
Ok, femeie ti se pare ca atunci cand am zis “pretutindeni” am exclus tara mea din grafic? Insa unii au o rautate gratuita in “natura” lor, a nu se intelege ca am ceva cu ungurii din contra cunosc doi foarte simpatici o proapata mamica si sotul sau, pe care-i salut pe aceasta cale!
Eu ma adresez doamnei, personal fiindca n-am nimic cu tara ei si cu restul populatiei care sunt convins ca mai si gandesc si nu au “fanatisme fundamentaliste si nationaliste” ori ura pe romani, insa dumneaei mai ataca o data…eu ma opresc aici!

Ma bucura faptul ca nimeni nu a bagat-o in seama, observand rautatea ei!

Tagged

10 thoughts on “Nu pot schimba natura lucrurilor

  1. Genul acesta de oameni trebuie ignorati altfel produc pagube mari pe multe generati, din pacate suntem un neam cu putin prieteni la granita si asta nu pot intelege. Cum putem schimba situatia ?

  2. Omul rau care da dovada de ce este trebuie ignorat complect. Daca i se acorda importanta i se suie la cap si nu e bine.

    1. Probabil ai dreptate, de aceea am decis sa nu ma mai implic in acea discutie cu “stimata” Ildiko care am observat ca are o problema cu patria mea.

    1. Nu inteleg la ce te referi? Problema copiilor e una sensibila din orice punct de vedere…indiferent de rasa, culoare, neam, etnie, statut social, sex, religie, etc.
      Problema idiotilor e una singura, au fost educati sa latre…din pacate, nu sa gandeasca.

  3. Problema ridicata de Budapest Beacon mi se pare foarte pertinenta. Si eu ma gandesc des la asta. Si nu ma impac deloc cu legea junglei, ideea din raspunsul tau, care e singura care imi vine si mie in minte de altfel. Probabil ca oamenii trebuie sa se ajute singuri, nu sa astepte mereu ajutorul cuiva. Chiar daca guvernele ii va ajuta pe unii, asta nu inseamna ca va stopa fenomenul. Oamenii trebuie sa lupte sa-si depaseasca conditia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.