Viata

Noul cod rutier

Am inteles ca s-a modificat codul rutier, as vrea sa aflu si eu punctual noile modificari din actualul cod rutier.
Eu am invatat codul rutier din 2009, au trecut ceva ani de atunci…inca mai am cartea, bazele sunt aceleasi si n-as vrea sa mai dau banii pe una noua.
Am auzit chestii citite de prin presa, gen libertatea…si nu ma incanta deloc sa ma indrum dupa astfel de publicatii zic eu indoielnice in privinta adevarului.

Am inteles ca s-a reglementat participarea la drum a minorilor in autovehicule, fiind obligatoriu un scaun auto special pentru copii, pentru copii mai mari centuri adaptate varstei…cam asta am prins eu din zbor, dar oare daca se intampla o data sa iau pe un parinte la drum care-i cu copilul eu trebuie sa dispun de mijloacele necesare sigurantei acelui pasager? Mi se pare ciudat, adica daca nu transport un copil in mod uzual, sa refuz sa duc o mamica cu copilul la spital spre exemplu.
Dar taximetrele ce vor face, isi vor dota masinile cu centuri pentru pasagerii cu inaltime mai mica decat 1.5 metri si scaune speciale pentru copii pana in 5 ani?

Daca este amenda 4 puncte si vreo cateva milioane bune, ma gandesc de doua ori daca iau parinti cu copii in masina pe viitor.

2 thoughts on “Noul cod rutier

  1. Nu e vorba numai despre copii. Se mai prevede și ca toți călătorii de pe locurile prevăzute cu centuri de siguranță să și le pună obligatoriu (deci indiferent dacă stau în spate – dacă locul are centură, ea trebuie pusă). Conducătorul autovehiculului este obligat să instruiască pasagerii în acest sens și pedeapsa, dacă nu o face, e în puncte și bani. Mă întreb cum vor verifica organele dacă șoferul a făcut sau nu instruirea ! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.