Viata

Noroc si ghinion la o saptamana distanta

>Primul test la facultate <=> primul 1 din viata mea, pe dreptate sau nu?  Inca nu m-am dumirit!
La una dintre materii, am fost anuntati de catre profesorul de la curs ca vom da 7 teste la seminar, adica in fiecare saptamana  cate un test. Vine ziua, cu pricina toti inspaimantati (nu vroia nimeni sa intre in sala) imi fac curaj fiindca mie nu imi este frica de astfel de chestii, am eu temerile mele , ma asez in banca si profesoara imi da mie prima varianta care era si “Varinata 1″; o sa vedeti mai incolo de ce am scris in ghilimele, au si ele semnificatia lor. Norocul a facut sa imi pice un subiect relativ usor. M-am semnat am scris ca titlu ” Nr. 1″ si apoi am abordat toate punctele problemei, posibil sa fi avut o singura scapare dar nu-s sigur, am rezolvat tot ce trebuia, am raspuns la tot ce trebuia. Eram increzator dupa prima lucrare ca am facut bine, poate nu de 10 dar oricum speram la o nota mare. A doua saptamana la fel dam lucrare, dupa care ni se da o lista in care erau trecute rezultatele tuturor, stupoare in dreptul meu nu era nici o nota, era scris cam un rand “nu a scris numarul variantei -1″, sau ceva de genul era scris. Cand am vazut normal ca am intrebat ce se intampla, fiindca stiam sigur ca am scris. Imi arata lucrarea, ii arat ” Uitati Nr.1, varianta 1 am avut! Ce este neclar?” la care ” Eu nu stau sa ghicesc ce varianta ati avut, acel titlu poate ca era numarul testului”, la care eu “Va multumesc frumos!” si ma intorc in banca, stiam ca nu am nimic de castigat daca dau nastere unui conflict. Dar cert este ca suntem 15 in grupa si daca imi pica varianta cu “Nr. 15” tot asa imi spunea ca poate era testula al 15-lea, ca parca stiam ca dam doar 7.
Cel putin mi-am imbogatit palmaresul! Am reusit sa strang toate notele posibile de la 1 la 10,  in 8 ani si putin de studii. Am sa incerc pe viitor sa imi dau silinta sa fiu mai atent…si sa invat mai mult si mai bine.

7 thoughts on “Noroc si ghinion la o saptamana distanta

 1. >da! bine o sa se faca o medie a celor 7 teste si o sa fie 33% parca din media la aceasta disciplina, nu stiu exact pana nu vad.

 2. >Nu te afecteaza prea mult in acest caz,… dar totusi. E trist ca pentru o chestie asa stupida sa primesti nota 1. Sunteti putini in grupa, nu e asa greu sa va tina ,,sub supraveghere".
  Noi suntem 90. Acolo as intelege chestii de genu…
  Dar cum ziceai, nu are rost sa incepi discutii inutile cu prof. Nu o intereseaza, oricum ramane cum spune ea.. daca asa a pus problema.
  Intre timp, felicitari pentru ca te-ai descurcat totusi la test si nu ai stat si ai privit in gol! 😀

 3. >Priveste cu seninatate faza si treci mai departe.Dupa cate stiu eu, nu va fi ultima. Nu arata resentimente fata de profa, afirma-te cum poti si fii serios. O sa vada singura ca a gresit. Succes !

 4. >Multumesc Zina dar tot nu pot trai impacat cu faptul ca am fost nedreptatit… daca era pe ce stiam eu foarte bine, nu aveam nimic de comentat dar eu sa fi facut si tu sa nu fi dat doi bani pe munca mea mi se pare lipsa de respect…

 5. >Stiu ce vrei sa spui si am inteles exact asa de la bun inceput. Eu nu am luat partea profesoarei incorecte, am avut o parere despre ce ar fi bine sa faci mai departe. Sigur ca sentimentul ca ai fost nedreptatit nu poate fi sters, dar fii pozitiv si lupta în felul pe care ti l-am sugerat, daca stai suparat nu rezolvi nimic, daca te ridici fatis împotriva profei o poti pati mai rau, deocamdata…ea e la putere ! 🙂

 6. >trebuie sa ma pregatesc cat se poate de bine si sa fiu cat se poate de atent…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *