Viata

Marele neajuns al pandemiei – serviciile stomatologice

Multe lucruri au fost și sunt diferite față de viața obișnuită, pe care o cunoaștem până prin ianuarie, de la începutul pandemiei de SARS-COV-2.

Probabil ce-l mai mare neajuns al pandemiei este faptul că am renunțat la toate serviciile medicale, cu rol de prevenție.

Anual, obișnuiam să fac o vizită la dentist / stomatolog, spre exemplu, pentru o evaluare și întreținere profesionistă a danturii.

În 2020 nu am mai mers la stomatolog /dentist!

Cel mai probabil nu voi face o vizită scaunului stomatologic în următoarele 4-6 luni dacă nu se schimbă ceva, în relația cu virusul ăsta.

Serviciul stomatologic mi se pare un serviciu destul de intim, adică omul ăla îți umblă cu mâinile în gură, cu aparatura și aproape respirăm același aer. De aceea evit să am un contact atât de intim în perioada aceasta. Știu că probabil își iau toate formele de prevenție necesare, atât pentru ei cât și pentru pacient. Dar NU, mulțumesc!Prefer să aștept să se limpezească lucrurile până la viitoarea vizită.

Mă bucur în schimb de inspirația soției de a achiziționa, în toamna trecută, câte o periuță de dinți electrică Mayer.

Deși eram reticent, în general sunt un tip conservator poate prea conservator și nu am fost imediat încântat de o astfel de periuță de dinți, mi-am schimbat părerea după câteva utilizări.

Într-adevăr curăță dantura mult bine decât o periuță clasică. Dar țăranul din mine încă alternează periuța de dinți clasică și periuța de dinți electrică.

Astfel, încerc să îmi mențin o igienă cât mai bună a dinților ca să nu fiu nevoit să mă duc la medicul dentist cu vreo intervenție urgentă. Aș prefera să reușesc să reiau vizitele anuale de întreținere și evaluare a stării mele dentare, fără să mă chinui cu vreun incident de natură stomatologică.

Îmi pare rău de situație, sper să nu am surprize neplăcute. Știu că nu este recomandat să nu mă duc la dentist dar în condițiile actuale aleg, să zicem, răul cel mai mic.

Una peste alta sunt mulțumit de periuța de dinți electrică Mayer!

Tagged

5 thoughts on “Marele neajuns al pandemiei – serviciile stomatologice

 1. Durerile de dinți sunt cele mai nașpa. Nu am mai fost nici eu pe la dentist de vreo 6 luni. Deși în situația mea e imperios necesar.

  1. Off! Îmi pare rău să aud asta Iulian, probabil dacă frigea eram acolo în mod necondiționat. Oricine ar fi fost un cabinet pregătit, știu că sunt oameni responsabili și profesioniști. Dar dacă nu frige, nu vad rostul. Daca totul era bine mă duceam la vizita anuală și după recomandări la ce mai îmi spunea.

 2. La cat de blindati sunt dentistii, nu cred ca ai sanse sa iei COVID, dar inteleg reticenta, ca nici eu nu ma plimb prin cabinete medicale, decat daca ma arde nasol de tot. Periuta electrica e o idee buna, folosesc de cativa ani si e OK. Si pe fie-mea am obisnuit-o cu una, de cand avea cam 3 ani.

  1. Cred că este adevărat ce spui, dar nu mă simt confortabil să îmi umble cineva in gura și să foarte apropiați in vremuri că astea.

   De periuță ce pot sa zic, reticent ca un moșneag la fel ca și taica-miu cu detartrajul. I-am făcut eu programare o dată și i-am zis că trebuie să se ducă că îl așteaptă acolo și nu-i frumos să nu te duci. A fost mulțumit, era speriat că pe vremuri scrijeleau dinții mecanic și îi și mai afectau dantura. Acum și lui îi pare rău că anul asta nu poate trece pentru aceasta toaletare de altfel foarte recomandata!

   Mulțumesc că ți-ai găsit timp să îmi citești gândurile!

Leave a Reply

Your email address will not be published.