Viata

Manuale si rechizite 2014 doar in Braila

Astazi a inceput anul scolar 2014-2015…a fost mare aglomeratie la florarii, toti parintii incercand sa faca o impresie buna in fata educatoarei, invatatoarei sau chiar profesoarei odraslei lor.
Au trecut multi ani de cand m-am dus cu mama de mana la scoala, pentru a incepe clasa I, mult prea multi ani dar imi amintesc si acum cum ma strangea camasa apretata, gulerele si masoanele de dantela si ele apretate fara nici o noima…costumul care ma tinea teapan si ma obliga sa am o tinuta prezentabila in fata celor care imi ieseau in cale.
A fost o zi terifianta pana am facut cunostinta cu Abcdarul, experienta de care am inteles ca e posibil sa se lipseasca noile generatii.

Oricum saptamana asta incepe nebunia dupa manuale scolare, culegeri si rechizite. Asa a fost mereu, asa va fi mult timp…doar ca acum este mai usor sa gasesti manualele cerute la clasa de profesori si invatatori, fiindca se afla la doar un click distanta. E usor si ieftin sa comanzi manuale scolare online in 2014, transfportul fiind gratuit si varietatea foarte mare.
Era un chin sa umbli prin tot orasul dupa ele, sau destul de costisitor pe vremea mea sa comanzi 1-2 manuale pe care nu le-ai gasit dupa ce ai colindat toate librariile din oras timp de 2-3 zile.

Ca fapt divers, poate va intrebati de ce in Braila sunt cele mai bune rezultate la examenul de Bacalaureat in ultimii ani.
Ieri si azi, am intalnit vreo 4 copilasi care cerseau bani pentru manuale…rechizite probabil, sau cel putin asta era textul pentru a sensibiliza publicul. Asta se intampla in Braila, copii cersesc bani pentru manuale… e foame de carte pe aici! Intr-un fel ma bucura, pe de alta parte eu nu promovez aceasta practica.

Tagged , , ,

8 thoughts on “Manuale si rechizite 2014 doar in Braila

    1. asa m-am gandit si eu, “mana intinsa care nu zice o poveste nu primeste de mancare”-Filantropica.

  1. Am comandat si eu, recent, un manual si am fost foarte multumita de promptitudinea si pretul mic practicat de editura cu sediul in Brasov parca. Mi-au zis ca vor ajunge in 2 zile dar in ziua urmatoare, in jur de 11 AM m-am trezit cu ei la usa.

    1. In ultima vreme cam asa se intampla, totul este foarte rapid serios si atragator in comertul online…desi preturile nu stiu daca chiar sunt foarte diferite de ceea ce inseamna retail-ul clasic.

  2. Totuși rămân la modă celebrele tarabe cu manuale din ușa liceului vândute de elevi nu? 😀 Fiecare încearcă să își scoată pâinea.

  3. Ehei, unde sunt vremurile în care, în prima zi de școală, toți elevii din România, de la clasa I la clasa a XII-a, erau așteptați de teancul de manuale frumos aranjat pe bancă ?… Am progresat…

    1. nu se mai intampla asta, daca ai bani poti sa comanzi curierului tot teancul dar in schimbul teancului de carti dai o jumatate de salariu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.