Viata

Manuale scolare

A inceput scoala si fireste, in primele zile fiecare elev primeste de la fiecare profesor o lista cu manuale si culegeri ce trebuie achizitionate.
Culegerile de obicei se gasesc in librariile obisnuite, insa in cautarea manualelor este o mare problema fiindca nu se gasesc sau daca totusi aveam noroc sa le gasesc erau extrem de scumpe. In clasele XI si XII cand invatamantul nu mai obligatoriu nici manualele nu mai sunt oferite de statul roman, sau ministerul invatamantului, ele trebuind achizitionate din re/surse proprii. Cea mai bun afacere este aceea de a cumpara manuale deja folosite de la colegii mai mari, acolo negocierile pot merge departe… N-am sa dau exemple, fiindca depinde de talentul fiecaruia si nu multi ar reusi sa le negocieze ca mine. Eram un bun negociator in liceu, cand venea vorba de bani.
Dar uneori nu ajung acele manuale si culegeri fiindca sunt multi care se decid sa le pastreze amintire, atunci nu-ti mai ramane decat sa le cumperi si cum in librarii nu le gasesti fireste prima posibilitatea cauti pe internet.
Asa mi-am cumparat intr-a 12-a cartea de romana, printr-o comanda online. De preferat ar trebui sa vezi ce colegi mai au de cumparat ceva si daca ai de achizitionat si alte manuale pe care le poti gasi pe acealasi site, pentru a scadea pretul transportului cat mai mult.
eMAG.ro in colaborare cu Libris vinde mai nou carti si manuale scolare gasiti acolo orice va puteti dori, cu 25% reducere.
Manuale de Limba si Literatura Romana, Matematica, Fizica, Chimie, Economie, Logica, Psihologie, Geografie, Informatica, Tic, Istorie, Muzica, Engleza, Fraceza, Germana si altele de la diverse edituri.

PS- LILLY convoaca bloggeri clujeni la o intalnire

Tagged , , ,

10 thoughts on “Manuale scolare

 1. La mine in clasa a 12-a s-au dat o gramada de 2 si 3 pentru ca majoritatea nu-si cumparau manuale.

  1. si la mine mai ales cand aduceau ca scuza ca nu si-au facut temele fiindca nu au manual :D!

  1. eu mai am inca manuale, poate ar trebui sa ma duc pe la scoala sa vad daca le pot vinde 🙂

 2. dacă-mi aduc bine aminte… eu nici nu-mi cumpăram manuale și nici nu le luam pe-alea de se dădeau gratis. niciodată n-am putut învăța după manual. dacă am prins din clasă a fot ok, dacă nu… pace 😀
  dar de cele mai multe ori prindeam bine :P, că de-aia am luat bac-ul

  1. Da dar vezi tu cel putin la liceul meu profii puneau mare pret sa ai manual… si sa-l cari cu tine la scoala chiar daca poate nu-l foloseam tot anul prea mult 😀 il pastram sa-l vindem anul viitor in stare foarte buna :))

  1. Ca de parca daca-s noi inveti mai bine:)? fitosule! eu le cumparam de nevoie sa nu iau note de 1 si 2 😀 adica din obligatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.