Viata

Mai facem și noi în casă sau cumpărăm totul de-a gata!?

Nu știu cum sunteți voi, dar noi încercăm să mai facem cate ceva în casă. Știu, este mai simplu să cumperi. E drept că prin procesul de achiziție a produsului finit câștigi timp.

Timpul este important, însă dacă petreci timpul într-un mod plăcut, cred că se merită să mai faci și  acasă cu mâinile tale cate ceva.

Noi pe parte de gătit încercăm să substituim foarte multe produse care de regulă le cumpăram, sau care cei mai mulți dintre noi le cumpără.

Facem pâine, gătim destul de des, am mai făcut la un moment dat: semipreparate din carne (un mușchiuleț de porc, marinat și gătit la cuptor la o temperatură redusă de coacere pentru timp mai ridicat).

Cel mai recent produs este sosul muștar, făcut în casă 100% (firește exceptând ingredientele de bază). Chiar nu a fost un proces dificil sau consumator de timp. “Aruncat” toate ingredientele într-un bol, puse cu folie la frigider câteva zile pentru macerat. Blendat la finalul procesului de macerare și gata de mâncat!

Gustul cu boabele de mustar neprelucrate este unul picant, aduce cu aroma și iuțimea hreanului. Dacă îți place muștarul picant este minunat!

Nu e greu, ia ceva timp, dar trebuie dar să vrei!

Tagged ,

4 thoughts on “Mai facem și noi în casă sau cumpărăm totul de-a gata!?

  1. Îți recomand să încerci să faci tocinei, o rețetă de desert specifică Bucovinei. Din cartofi și sunt și de post și super-delicioși.

    1. Desert cu cartofi? Sună intrigant, o sa mă uit despre ce este vorba 🙂 și o să încerc dacă mă atrage.

    1. Felicitări, uite carne cu fasole și sos nu am făcut niciodată… Bănuiesc că ceva de genul este? Știu că am cumpărat o dată în UK o conservă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.