Bani, Viata

Mă bate gândul să schimb macazul.

Mă gândesc de mult că în viața asta aș vrea să fac ceva mai mult decât să fiu angajat. De ceva timp gândurile mele se concentrează din ce în ce mai mult în direcția asta.

Am temeri și în același timp mă gândesc totuși că nu am ce risca prea mult fiindcă în zilele noastre este destul de ușor și relativ accesibil să deschizi o microîntreprindere.

Mă gândesc poate zilnic, am condensat ceva, am pus ceva pe hârtie. Mi-am dat seama că am început greșit, în procesul continuu de documentare și planificare a conceptului, astfel că am mai adus optimizări. Am mai pus unele întrebări, ba în stânga, ba în dreapta. Am mai corectat, nu e nici acum perfect dar sunt mulțumit.

Aș vrea să încerc marea cu degetul, este drept că probabil va mai dura vreo câteva luni. Eu cel puțin așa estimez, intenționez ca perspectivă ca pe undeva până la jumătatea anului acesta să am proiectul în proces implementare. Astfel în luna iulie să existe o cadrul legal care să permită desfășurarea de proiecte comerciale.

Am ceva emoții, am anumite rețineri dar cred că există contextul să se poată face treabă.

Până atunci rafinăm planul de afaceri, poate actualizăm și niște conexiuni există activități și în zona asta. Pe lângă asta mai trebuie să finalizez procesul de certificare al pedigree-ului.

Tagged ,

10 thoughts on “Mă bate gândul să schimb macazul.

 1. Și pe mine mă bate gândul de un an. Mi-am mai făcut diverse proiecte online în paralel cu jobul, dar nu au duduit.

  Acum am o perioadă de reflecție prin care mă delectez cu cărți legate de antreprenoriat și îmi mai dau seama cu ce greșesc. Îți recomand ca și lectură rapidă care mi-a mai deschis mintea – eMyth (mitul antreprenorial).

  1. În domeniul meu nu prea ai cum sa faci chestii fara a avea o firmă.
   Îți mulțumesc pentru pont! Voi cauta cartea. Am mai multe în holding, dar o voi prioritiza daca ai citit-o.

 2. Un pic de documentare si apoi practica. Nu vei citi in carti cu ce te lovesti. Plus ca n-au aplicabilitate foarte multe dintre carti, in viata reala.

  1. Am emoții pe partea de vânzări, scriam la Daniel și la Iulian pe blog că n-am vândut nimic niciodată. În familie partea asta cu vânzările zici că e pentru proscriși…nu-i lucru sfânt, munca este.

   1. Să asiguri un produs, de exemplu o pâine într-un loc apropiat unor case de bătrâni care nu se pot deplasa, tu depunând efort, încarcă marfa, descarcă marfa, bate-ți capul cuontabilitatea, aranjează marfa, fă curat în magazin, etc, etc, etc. Totul doar pentru o bătrânica care fără a avea magazinul tău aproape cu pâine, s-ar descurca mult mai greu sau deloc, este un lucru bun. Dacă adaugi și tu 30 de bani în plus la pâine e pe merit, ai muncit banii ăia. Că un magazin nu se întrține ușor.

    Baftă pe proiect. Ca și sfat îți recomad să-ți faci un plan pe 5 ani maxim. Că mai appoi după aceea multe lucruri se pot schimba.

    1. Am înțeles ideea mulțumesc, deși business-ul principal nu l-aș duce în zona de comerț. Aș merge pe inginerie, că asta știu să fac momentan, după ce voi învăța să fac și business probabil îmi voi îndrepta atenția și spre alte zone.

 3. Eu nu pot decât să îți urez mult succes! Dar și multă răbdare! Pentru pus lucrurile cap la cap, pentru documentare, pentru zilele în care o să muncești câte 16 ore și tot așa! Dar satisfacția va fi nemărginită într-o zi!

  1. De muncă nu îmi este frică, celelalte riscuri mă cam necăjesc, partea de vânzare efectivă (ceva marketing, că nu este îndreptat către mase ci către business) zona de contabilitate, juridic, contracte 🙂

 4. Succesuri!! Mda, acum depinde domeniul si câți bani pui la bătaie….dacă se poate sa dezvolti afacerea paralel cu job-ul, chiar ar fi indicat. Nu de alta dar dacă nu vin rezultatele scontate macar nu intri in fibrilatii ?

  1. Mulțumesc! Domeniul este cel în care sunt licențiat și un pic de activități conexe dacă apar, oportunități par sa existe. Momentan aș putea că nu mă duc la muncă, pe viitor cred că o perioadă va merge in paralel, dar va trebui să îmi sacrific zilele de concediu pentru activitatea asta. Acum sa vedem cum vor decurge lucurile in momentul in care incep.

Leave a Reply

Your email address will not be published.