Viata

M-am instalat la Facultate

Acum ca sunt pe un sfert “inginer”, a trebuit sa revin la facultate sa devin un jumate de inginer…
Inca din timpul saptamanii trecute m-am interesat ce acte trebuie sa semnez, ce contracte sa inchei, ce trebuie sa fac pentru a ma putea muta la camin in anul 2 de studiu.
Duminica dupa-amiaza si luni nu am avut acces la internet, fiindca reteau a avut ceva probleme si nu aveam net la camin.
Acum se pare ca totul a revenit la normal si o sa-mi reiau activitatea din online, aproape asa cum v-am obisnuit.

Prima zi de facultate a fost una putin interesanta, n-am facut nimic altceva in afara sa ma duc la secretariat si sa iau la rost orarul, care era gresit si a trebuit sa ajung la doamna care l-a intocmit sa-i explic ca eu nu sunt dispus sa stau la scoala de la 8:00 la 20:00 sau 19:00 dupa caz zi de zi… eroare umana.

O sa revin si cu articole mai interesante pe viitor!

Tagged , ,

41 thoughts on “M-am instalat la Facultate

  1. ne pusese cate o ora in plus la fiecare curs, seminar si laborator 😀 si daca aveam 3 pe zi a cate 2 orei in mod normal faceam 9 ore :D, s-a rectificat!

 1. pai nu e facultate de 3 ani? ca in cazul asta ai fi o treime de inginer… 😀

  1. nu, e facultate de 4 ani! n-au adoptat sistemul Bolognia de indobitocire generala 😀

     1. Gandeste-te ca sunt altii care o duc si mai rau; la medicina de exemplu se fac vreo sase ani de facultate + doi de stagiatura + intre doi si patru de specializare, deci undeva mai devreme de 10-12 ani de invatat nu iesi la meseria ta. 😛

     2. e drept stiu ce implica fiindca prin clasa 9-10 ma batea gandul sa dau la medicina, dar nu era de mine… am preferat o alternativa mai ok 🙂 si la fel de interesanta.

 2. De ce nu te-ai bucurat, ca ai fi putut sa aprofundezi mai bine materia 🙂

  1. da… dar eu nu trebuie sa traiesc? pe langa unele chestii trebuie sa lasam loc si pentru alte placeri… eu cand mancam? Ma imbolnavesc pentru asta, nu merita cel putin nu pentru mine.

 3. 9 ore… hm… pai eu fac nazuri si la 7. Dar daca totusi, sa zicem ca ar fi ramas orarul asa… cine te obliga sa ramai la toate orele? Ce, ti-ai propus sa treci prin facultate fara restante? E ca si cum ti-ai propune sa treci prin liceu fara chiuluri sau prin armata fara arest. Nu ma vad stand 9 ore pe zi la scoala (de fapt mint, am facut-o de multe ori cand ma pregateam pentru diverse concursuri). Totusi, de ce ai ales ingineria? Te pasioneaza domeniul sau ce?

  1. da vreau sa termin facultatea fara nici un fel de problema daca se poate, in liceu n-am avut prea multe absente, in limita bunului simt 7-8 pe semestru :D, ore nu zile!
   Pai nu e chiar inginerie, e arhitectura navala :D… dar se bazeaza mult pe inginerie.

  1. eu nu ma fac marinar, si nu o sa vand flota( ca nu exista) o sa fac una noua, o s-o proiectez 😀

 4. Vapor cu motor
  Ia-ma si pe mine-n larg!

  Succes la facultate si mai apoi la construit vapoare! Daca s-or mai face la noi, caci mai toate se fac prin Asia. 🙂

  1. Cum sa nu, pe ape calme sau tulburi…
   Da e drept ca acum se cam indreapta spre piata asiatica contructiile navale dar cine stie, poate le vine mintea la cap si romanilor ca e rost de bani si ca e o afacere foarte buna, multe locuri de munca… chiar statul ar putea sa lucreze in acest sens.

 5. ma bucur mult pentru tine sa vad ca-ti place ce faci. conteaza foarte mult, majoritatea n-au ocazia sa faca ce le place, sau nu stiu ce le place. oricum, chestia cu ingineria navala e ceva deosebit si banuiesc destul 8adica foarte) greu. numai bine si sa ai un an scolar reusit !

  1. este greu dar e si interesant, ceea ce o face o disciplina frumoasa :), fiindca te pune in fata unor probleme reale si cu adevarat importante nu banalitati 🙂

 6. Sper sa ai un an nou universitar cat mai fructuos, Pato! 😛 Si sa te tii de treaba, asa cum ai facut si pana acum – mai bine chiar 😀 (asta imi suna si mie)
  Probabil de maine veti incepe si voi cursurile, nu ?

  1. de maine? Iulia cred ca glumesti, la mine la facultate orele au inceput de luni, bine eu nu am avut nimic :D, si nu o sa am in saptamanile impare :)… dar azi am intrat in paine, maine la fel si tot asa!

 7. Asa stau inginerii la facultate de la 08:00 pana la 20:00 , asa ca nu te mai plange 🙂

 8. Daca stai in fiecare zi multe ore la facultate inseamna ca vei fi un bun inginer, dar sa nu exageram! Banuiesc ca iti si place aceasta meserie!

  1. ei s-a rezolvat, acum avem orarul ok… si eu vreau sa ies un om de isprava dar in limitele bunului simt. Pai ma atrage domeniul, meseria nu stiu daca imi place fiindca nu am profesat pana acum 🙂

 9. Majoritatea au patit la fel, au cursuri de la 8 la 20 =)) eroare umana zici? eu nu stiu ce sa cred…

 10. Eu sunt 1/3 economist…desi fac management.. mai am si 3 semestre de master pt aia.. dar nu stiu daca o sa mai fac si masterul…

  1. da la tine se face mai putin 🙂 e bine asta, intr-un fel, plus ca banuiesc ca aveti si un program mai lejer parca asa am auzit

   1. Am inteles ca Dl decan de la Ugal a zis zilele astea ca ar fi obligatorii si ca ramane la latitudinea profesorilor daca fac prezenta sau nu.

    1. sincer n-am fost la ceremonia de deschidere…o sa ma interesez, dar n-am auzit nimic in aceasta privinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.