Viata

Lone Pine Koala Sanctuary – Brisbane, Australia

Revenind la subiectul principal din ultimele săptămâni, de pe blog, rămânem tot în Australia, mai exact la 15 km distanță de metropola Brisbane.

Astăzi vă voi prezenta și deopotrivă recomanda un loc unde puteți vedea cele mai exotice pufoșenii de pe Pământ.

Lone Pine Koala Sanctuary este un obiectiv turistic obligatoriu dacă ajungeți în Brisbane. Se află la o distanță rezonabilă fata de centrul orașului, ajungeți destul de repede acolo, este că o grădină zoologică doar că este puțin diferită față de ceea ce am văzut, cel puțin la noi în țară, nu am reușit să ajung la niciun zoo din Europa. Este o grădină zoologică dedicată animalelor locale, iar ceea ce o recomandă este că e mult mai interactivă decât ce mi-a fost dat să cunosc înainte.

Sunt anumite zone dedicate, unde chiar poți să mângâi, să atingi blănoșii. Firește nu toate speciile sunt disponibile pentru satisfacția turiștilor fiindcă au și câini dingo, ceva aligatori, alte specii mai diferite precum ornitorincul, chiar și urșii koala sunt protejați de acest stres, fiind disponibili pentru poză doar din brațele îngrijitorilor.

Lone Pine Koala Sanctuary

Încă de la intrare îți dai seama unde ai ajuns, fiindcă ești întâmpinat de o statuie din bronz, ce imortalizează un pui de koala și mama sa. Tot aici, afli că acest așezământ datează din 1927, deci se apropie de celebrarea a 100 de ani de existență.

Nu știu cât costă intrarea fiindcă, eu am plătit un tur organizat de cei care se ocupau de conferință în care erau incluse mai multe obiective. Dar cel mai mult, firește, acesta mă interesa să-l bifez.

Pato și cangurul Australian

Aici purtam un dialog cu un bătrân aborigen, dar era cam senil, nu m-am băgat în seamă deloc. Cangurii mai în vârstă, erau foarte obișnuiți cu prezența oamenilor, nu schițau nici un gest: unii dormeau, alții stăteau tolăniți la soare (ca individul din imagine), alții pășteau sau socializau cu alți canguri. În schimb cei mai mici erau foarte speriați de oameni și în deosebi de copii, care încercau să îi prindă la mângâiat dar nu aveau nici o șansă.

Prietenul din Australia

Observând că nu reușesc cu tovarășul să depășesc stadiul de monolog am mers mai departe și l-am întâlnit pe Kamarad, se pare că era atras de ceasul meu de la mâna. Sper că nu avea intenții din astea românești, oricum am gestionat momentul și n-am despărțit cu toate bunurile la purtător.

Varu’ lu’ Struțu’, Emu’

Am reușit să mă întovărășesc cu unul din specia mea. Parcă unul mai arătos decât celălalt eram, în compania lui Emu’. Nu era foarte comunicativ, în schimb era destul de sociabil, se vede că îi plăcea să pozeze.

Vedeta orășelului

La Koala a fost cu programare, am așteptat ceva să intru la vedetă că să mă imortalizez cu ea. Era un fel de Madona, nu aveai voie sa pui mana pe ea. O pufosenie!

Nimic spectaculos doar o frumusețe răpitoare și efemeră.

Spectacolul adevărat pe care vi-l recomand, este dat de ora de hrană a păsărilor.

păsărica

Una peste alta o experiență nemaiîntâlnită pentru mine, inedită și poate chiar unică într-o viață.

Australia este spectaculoasă!

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.