Viata

Libertate, egalitate, frăție. Franța dublului standard

Nu suntem noi cel mai ok popor, dar nici nu pozăm într-unul.

În seara asta vă expun un fapt real.

Familie de români cu copil de aproximativ un an și două luni. Ambii soți lucrează, activități decente. Datorită muncii au decis să ducă copilul la creșă.

Ce surpriză au avut părinții, în urmă cu o săptămână!?

Într-una din zile mergând unul dintre părinți la creșă să ridice “coletul”, ca în fiecare zi primește și ceva feedback despre activitatea copilului din ziua în curs. Dar în acea zi feedbackul a fost o idee mai diferit.

Se face că în acea zi copilul lor ar fi luat un biscuite din mână unui alt copil, reamintim că este vorba de un copil de vârstă foarte fragedă (la creșă într-unul din orașele mari din Franța). Personalul expune părinților această întâmplare, adăugând remarca “se vede că este copil de români, fură de mic”.

Taci și înghiți “libertatea, fraternitatea, egalitatea”!? E mișto să promovezi o imagine proprie exemplară, dar din interior vezi că nu este ce se dă în media. Francezii după cum puteți observa nu sunt cei mai curați, din mai multe puncte de vedere.

2 thoughts on “Libertate, egalitate, frăție. Franța dublului standard

  1. Toti suntem oameni, indiferent de tara nu suntem nici mai buni nici mai rai si pana la urma fiecare padure are uscaturile ei.

    1. Când zici că pleci din țara asta pentru viitorul copilului într-o țară unde crezi că lucrurile sunt mai așezate…și te lovești de astfel de incidente. Este cel puțin dezamăgitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.