Viata

Legea fumatului in spatiile publice inchise!

Ei bine, in seara asta sunt iarasi revoltat, pe tigari de aceasta data. Desi eu nu agreez aceasta activitate in general, dar in particular nu sufar procesul de ardere al lor, in public si cu public.

Ma feresc pe cat pot de fumatori, n-am prieteni foarte buni care practica sportul asta, nu vorbesc cu oamenii care m-au pufait in nas cel putin o data, pentru mine e nota de lipsa de respect. Nu prea ma invart in cercuri de fumatori, nu am de gand sa adopt acest stil de viata… nu fiindca e nesanatos, fiecare pana la urma face ce vrea cu sanatatea lui. Dar Doamne, nu-mi place sa miros a tigara, nu imi place sa-mi miroasa parul, hainele si pielea a… ati inteles?

Ok, si cand vine vorba de sanatate e si ea in prim plan, una e ca nu fumez eu…dar alta e sa-mi afectezi tu buna starea prin actiunile intreprinse de tine. Hmmm, aici cred ca este un drept garantat de constitutie. “Libertatea ta se termina unde incepe libertatea mea“, daca este sa ma gandesc si la articolul precedent.

Ei bine ma intreb daca exista vreun local in Braila, in care sa nu fie permis fumatul…fiindca m-am saturat sincer va zic sa ma usture ochii, sa-mi miroasa hainele si sa imi irite gatul.
Peste tot se fumeaza, din pacate, as milita pentru o lege care sa interzica fumatul in spatiile publice inchise.

Spre exemplu la mine in masina nu se fumeaza, e un spatiu personal…dar este un inceput. Astept ca si Romania sa preia modelul tarilor civilizate care au luat masuri impotriva acestui act de agresiune la libertatea celor care nu fumeaza.

Nu ma injurati, daca fumati!

Tagged , ,

7 thoughts on “Legea fumatului in spatiile publice inchise!

 1. Visezi departe. Mai greu sa se intample si la noi la fel.
  Ma bucur ca la mine pe etaj, la serviciu, nu fumeaza nimeni. Acasa… nimeni. In carciuma… eh… alegem de cele mai multe ori la fumatori.

 2. In Bucuresti sunt cateva cafenele si restaurante unde nu se fumeaza. Eu sunt fumatoare, dar daca ies undeva unde majoritatea sunt nefumatori si ei hotarasc sa mergem intr-un loc unde nu se fumeaza, nu am absolut nicio problema cu asta. Aseara am iesit cu 2 colege de masterat nefumatoare si am ales o cafenea unde nu se fumeaza. Nu m-a deranjat deloc, m-am simtit bine, am ras, am vorbit o gramada si nici nu am simtit cum au trecut 3-4 ore. Eu nu-s genul ala de fumator care daca nu fumeaza cand iese in oras sa faca precum trenul in gara. Ma adaptez cu usurinta la ceea ce decide majoritatea si ii inteleg pe cei care gandesc ca tine si nu-si doresc sa iasa dintr-un local si sa miroasa a carnati afumati. 😀

  1. sincer sa fiu, carnatii afumati miros delicios :D… tigara miroase cum ar zice cei mici “caca, câââh”! 😀
   E bine ca gandesti astfel, sunt deacord si ii inteleg oarecum si pe ei…sa se faca in fiecare local ca pe vremuri “fumoare”, niste spatii unde sa se delecteze oamenii, apoi sa revina printre noi la taclale sau ce mai facem noi.

 3. Nici eu nu suport fumul de ţigare, şi m-am săturat să fiu nevoit să îmi spăl hainele de fiecare dată când petrec între 10 minute şi câteva ore într-un bar deoarece ies de acolo îmbâxit de fum.

  1. Dar alesii nostri nu se gandesc si la noi, se gandesc cum sa-si faca comoda viata in Romania dupa ce ies din politica.

 4. Si eu am fumat la viata mea…Si m-am lasat din fericire acum 1 an. Dar cum a spus si Ana Q cand ieseam cu niste prieteni nefumatori pe care ii deranja mirosul de fum nu aveam nimic impotriva in a nu fuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.