Viata

La sedinta de profilaxie

Nu va faceti griji…n-am cazut in depresie, nu am probleme psihice sau de natura psihiatrica, desi cum zicea un “tovaras” intr-un club de karaoke pe la 3 jumate dimineata dupa ce consumase multa vodka: “Nu e normal!”.

Chestia cu profilaxia s-a rezolvat intr-un cabinet stomatologic, mai exact intr-o clinica din Bucuresti, fiindca am castigat pe blogul Ruxandrei Predescu un pachet ce includea: detartraj ultrasunete, periaj profesional, air – flow, fluorizare imediata, instructaj igiena orala.
Toate aceste operatiuni, din gura mea, s-au intamplat prin intemediul unor maini dibace ale unei Doamne Doctor, din clinica Dent Estet.

Mentionez ca a fost prima data cand mi-am facut un detartraj, nu-i ceva special daca ati mai fost pe la dentist… va umbla, in cazul meu doamna doctor, prin gura cu un dispozitiv pe la fiecare dintisor si maseluta. In prealabil m-am uitat si pe internet sa vad ce inseamna mai exact, detartraj cu ultrasunete…se pare ca se face si manual dar nu prea pare de recomandat.
In schimb am fost atentionat inca de la inceput ca e posibil sa ma doara sau nu, depinzand de sensibilitatea fiecaruia…personal am fost norocos fiindca inafara de cateva ciupituri n-am fost prea deranjat.
Dupa ce procesul de detartraj s-a terminat mi s-a facut o curatare profesionala a dintilor, cu pasta de dinti obisnuita dar cu un dispozitiv pe care nu-l avem acasa. Dupa toate astea mi-a fost aplicat fluor pentru protejarea dintilor din cate am inteles si a smaltului.

Efectele chiar au fost vizibile in cazul meu, fiindca dintii mei sunt mai curati si am un zambet mai stralucitor…oricum de spalat pe dinti ma spal cel putin dimineata si seara daca nu chiar dupa fiecare masa, deci am grija de igiena mea orala.

Am inteles ca e recomandat ca o astfel de operatiune sa aiba loc la 6 luni, ma gandesc ca in iarna sa urmez recomandarea medicului.

1 thought on “La sedinta de profilaxie

  1. Foarte bine ca va preocupati de sanatatea dentara, este bine sa nu uitam de vizita periodica la dentist, se pot preveni eventuale probleme care pot evolua destul de urat in timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.