Braila-Galati, Viata

La pescuit pe bătrâna Dunăre

Astăzi insistând, la tatăl meu, am reușit să îl conving să mergem la pescuit. După mult timp, am ajuns din nou la locul unde m-am inițiat în ale pescuitului, pe malul Dunării la Brăila.

Am plecat destul de târziu, fiindcă ne-am trezit obosiți, dar până la 8 eram “pe baltă”. Am stat până pe la 12:00. N-am marcat prea mult. Câțiva obleți, mai mulți guvizi de aceeași dimensiuni… Momeala a fost exclusiv viermuși.

Eu am dat la două lansete, nu am agățat decât guvizi. Tata la o undiță a făcut legea, a prins pe lângă obleți și guvizi, morunași adecvați ca dimensiune să ajungă în tigaie.

A fost o partidă reușită, fiindcă am refăcut echipă cu tata, am reîntâlnit bătrânul fluviu la pescuit. Am testat niște rotative noi pentru răpitor, din păcate nu a fost interesat…dar mai încercăm și altă dată.

Pește nu prea am prins de saramură, dar ne-am delectat cu vreme bună și peisaj unic.

Faleza din Brăila – Dunărea
Tagged , , , , , ,

4 thoughts on “La pescuit pe bătrâna Dunăre

    1. Gabi, am văzut locația menționată de tine o dată cu un prieten. Dar aici e mai aproape de casă. Pe vremuri când mașina nu era accesibilă, mergeam la pas împreună cu tatăl meu. Am mers tot împreună cu el, mai mult la insistențele mele. Să ai microbul nu însemnă că trebuie să te întorci și cu pește acasă.

      Iar în perioada asta când nu se duce lumea la plajă, am stat liniștiți pe plaja Perla și am dat pe întinsură.

  1. Da, asa este, ca sa ajungi acolo iti trebuie auto. Nici transportul in comun nu reprezinta o alternativa. Daca mai mergi la pescuit si vrei companie, nu ezita sa imi spui. 😉

  2. @Gabi sigur. Problema este că eu cu familia stam momentan in Galați și cel mai des merg pe canalele dinspre moldoveni. La Brăila mai vin să-mi vad părinții, dar sigur că putem organiza ceva, asta când va crește și copilul puțin mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.