Viata

Ipocrizie sau ignoranta?

Am cunoscut o persoana, o fata, experienta care m-a silit sa-mi pun problema asta.

Ce as alege dintre cele doua defecte, in anumite situatie m-as declara ignorant…nu este o lauda dar asta e adevarul, doar asa pot sa dorm bine noaptea. Deci da am doza mea de ingnoranta, nu sunt in totalitate, asta e drept dar sunt si ignorant…deci clar as alege sa fiu ignorant decat sa fiu ipocrit.
Nu poate sa-mi pese de orice in lumea asta, sunt constient si realist…probabil as ajunge sa aud voci, daca n-as fi ignorant. Stiu ca se moare de foame, de sete in lumea asta, ca exista zone defavorizate in care traficul de carne vie e un fapt mai ceva ca in Romania, zone unde exista razboaie, atrocitati de tot felul, accidente, dar ma opresc aici fiindca n-as putea sa termin o lista pe care lumea noastra o completeaza in fiecare clipa. Da sunt la curent cu multe dintre acestea, dar prin ingnoranta am ales sa “nu-mi pese” intr-un mod senzational.

Aici vine buba “Esti ignorant, de aceea este lumea asa cum este! De asta sunt razboaie, dezastre, etc.”
Ok, nu contrazic lucrul asta…si tu cum esti? Ti-ai pus vreodata intrebarea asta? Da, si pentru tine cititorule este intrebarea!
Ea mi-a raspuns asa ” Pai mie imi pasa, vreau sa schimb lumea!”.
Ok, eu nu vreau sa o schimb. Adica ce sa schimb? Poti face mai rau, rele pe Pamant exista de cand lumea nu poti sa “bati” istoria, cunoasterea, faptele.

Ok, eu sunt un badass :D, dar nu cred ca restul sunt diferiti de mine. Fiindca imi pasa de multe si mai ales de ce ma leaga de mine, asta e fiecare are doza lui de egoism, rare fiind persoanele care se dedica in slujba altora dezinteresat si din proprie initiativa.

Fix in acel moment al discutiei, cand ea se declara a fi preocupata de tot si de toate, in dreptul bancii pe care stateam doi copii se jucau nesupravegheati aproape de strada, unde circulau o multime de masini…ii zic: “fa atenti copii aia sa nu iasa in strada!”
Raspunsul a fost pe masura “Ce? Sunt ai mei?”
Mda, s-a dus magia…vrajeala si toate cu ea. Nu agreez ipocrizia, ok accept ignoranta dar nu ipocrizia.

Fiecare cu ale lui, viata e lunga si multe se in intampla… “Te pup, pa, pa!”

12 thoughts on “Ipocrizie sau ignoranta?

 1. pato, eu zic cam aşa: fiecare dintre noi are o doză de ignoranţă şi asta e un lucru bun. de multe ori este motorul care ne împinge mai departe: să ştim, să aflăm, să inventăm. totodată suntem şi un pic ipocriţi pentru că prea multă sinceritate ne-ar face să umblăm cu mâinile pe gâturile altora mai mereu.
  şi mai avem ceva: un fantastic instinct de conservare. ne place să salvăm lumea, pacea mondială este importantă, ne pasă de foamete, de dureri, epidemii şi neajunsuri. atât de mult încât cam 80% din populaţia lumii trăieşte şi moare în sărăcie. egoişti? nicidecum…. egocentrici.
  iar eu mi le asum pe toate trei. 🙂

  1. 🙂 dar totusi traim cu totii, intr-o lumea “ideala” pana apar persoane care sa-mi strice mie zenul cu “bullshit”:D

  1. mai n-am nimic cu ei, pana imi dovedesc ca vorbesc prostii si fac mai rau ca mine…iar eu in ochii lor sunt un “paria” fiindca declar adevarul, pe care-l consider eu, nu e neaparat nevoie sa am dreptate fiindca eu accept si alte perspective dar tipa asta “gandirea ta e proasta rau”, ok vrei sa-ti zic ce parere am eu despre a ta? :)) mtf 😀

 2. Stii ce se intampla, Pato? E asa usor sa tii discursuri mobilizatoare, sa zici ca faci si ca dregi, sa scrii articole sau carti motivationale, dar e atat de greu sa faci ceva concret, pentru tine si pentru altii. Vrem fapte, nu vorbe. Vorbele nu fac doi bani.

   1. Uh, Pato, eu ma refeream la atitudinea acelei fete, nu la tine. Tu esti demn de toata admiratia pentru sinceritate si pentru reactie( te-ai indepartat de acea persoana, nu ai tolerat ipocrizia). Ma bucur ca ai dezvaluit totul pe blog.

    1. Ma gandeam ca mai e nevoie de dovedit ceva, in cazul ei da… s-a pus praful :)), nu agreez persoane de genul. Ok, ador sa am parte de noi idei, de discutii argumentate nu cearta.
     Oamenii vorbesc multe prin fapte, iar “eu fac si dreg”, schimb lumea si cand copii aia poate chiar trebuiau atentionati “nu-s ai mei”, ok…asta ziceam si eu.

     :)) ii prinzi cu minciuna si tot nu-i ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.