Viata

“Investește în tine” – Investește în viitor

Vă spuneam, într-o postare anterioară, că am plantat un pom… Ei bine nu am plantat chiar un pom.

Am plantat câțiva zeci de pomi. Pentru a înființa o livadă familială. Acum nu vă închipuiți că avem o livadă imensă. Dar avem câțiva peri, meri, gutui, pruni, vișini, cireși, piersici, caișii, nectarini (diverse soiuri). Bonus am avut și câțiva arbuști, cărora din păcate seceta din acest an nu le-a favorizat dezvoltarea și s-au uscat, astfel că la toamnă vom relua procesul pentru: muri și zmeuri, dar cred că vom încerca și afine tura aceasta. Jackpotul îl reprezintă faptul că s-a prins un smochin, din trei, iar la unul mai am speranțe voi afla primăvara viitoare ce și cum, un al treilea s-a uscat.

Au mai cultivat părinții niște legume, pentru a pastra terenul curățat și pentru a vedea ce și cum merge. Vremea și de data asta nu a fost foarte prietenoasă. Multe dintre ele fiind afectate.

Câmpia Bărăganului a fost afectată destul de puternic de secetă.

Am reușit să achiziționez împreună cu dna Pato, la sfârșitul anului trecut, un teren destul de mare în vatra unui sat. Din păcate nu am câștigat la loterie, ci am contractat un credit guvernamental (două).

Nu toți pomii s-au prins, dar un număr destul de mare ne bucură anul acesta cu primele frunze. Clar este o investiție care își va vedea roadele în 2-3 ani, daca îl considerăm pe acesta anul 1 (pomii fiind plantați din toamna lui 2019). Așteptăm cu interes să vedem cum va evolua în 5-10-20 peisajul din spatele casei… momentan doar acolo e făcut ceva fiindcă casa e încă la stadiul de “trebuie proiectat”. Sperăm să se bucure de  fructe și peisaj copii și nepoții  noștri.

Așteptați-vă pe viitor să găsiți pe blog o rubrică gen “casa și grădina”.

Grădina lui Pato
Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.