Viata

Invatamantul din Romania

Urmarind sursele mass-media in ultimele zile tot am auzit sau am vazut comentarii despre invatamanatul de stat din tara noastra, din care am reusit sa trag niste concluzii cum ar fi: “sistemul este de vina”,”elevii sunt slab pregatiti”,”dascalii nu-si dau interesul”. Concluziile s-au tras pe baza rezultatelor examenului de bacalaureat sustinut in cele doua sesiuni din acest an. Consider ca aceste concluzii sunt niste idei cu un sambure de adevar, dar nu sunt 100% adevarate, fiindca eu vad altfel lucrurile.
Ei vor ca toti elevii sa ia acea diploma de bacalaureat, dar uita ca invatamantul este obligatoriu doar pana in clasa a 10-a inclusiv si doar cine are aptitudinile necesare ar trebui sa poata termina cele 12 clase, ce sa mai pomenesc de acea diploma de bacalaureat.
Nu este normal ca toata lumea sa primeasca aceasta diploma de bacalaureat. fiindca in tara este nevoie si de oameni care sa dea cu sapa si de muncitori mai slab pregatiti din punct de vedere intelectual, este ceva natural, ei ar trebui pregatiti din punct de vedere profesional pentru a stapani o meserie!
Voi doriti sa fim o tara de intelectuali dar defapt nu este asa.

Ati observat ca in urma cu 10 ani, poate 20, o diploma de bacalaureat insemna ceva pe piata fortei de munca, pe cand astazi nu mai inseamna mare lucru?
Asta din cauza ca ati fabricat diplome la presiunea mass-mediei si a parintilor care sustin ca toti elevii trebuie sa o detina.
In scurt timp asa vor ajunge si facultatile, in aceeasi situatie, iar diploma de licenta o sa reprezinte nimic mai mult decat ce inseamna in ziua de astazi o diploma de bacalaureat. Ca raspuns la aceste hazarde s-au inventat alte mijloace de departajare a celor care sunt cu adevarat profesionisti in domeniul in care studiaza, cum ar fi masteratul si doctoratul.
Oare acei elevi care au fost mediatizati la televizor ca nu au stiut sa completeze fisa de examen, nici macar la a doua sesiune, ma gandesc ca meritau sa treaca de clasa a 10-a? Este hilar ca o clasa intreaga cu elevi care au absolvit, cele 12 clase, sa se semneze dupa modelul de pe tabla ION POPESCU, inclusiv fetele si ce e mai grav ca sunt multe alte cazuri de care nu s-a aflat in presa.
Propun sa nu va mai bateti cu pumnul in piept domnilor elevi, parinti, ziaristi s.a. ca ati facut, ca ati dres, fiindca daca cei examinati doreau sa invete o faceau in orice conditii si reuseau sa promoveze examenul. Nu cautati decat sa va aparati inventand scuze.

3 thoughts on “Invatamantul din Romania

  1. >daca ti-ai arata indetitatea ar parea mai logic:)

    Si e ceea ce cred eu nu trebuie sa imi impartasesti parerile!

    Fiindca eu lupt in fiecare clipa sa ai dreptul de a ma contrazice! (dar cu argumente fireste)

  2. >Mda. Mi se pare ca deja diploma de licenta a devenit un ,,must have". Suntem pe drumul cel bun. Au adaugat masteratele, doctoratele. Daca o tinem tot asa, vom termina studiile la 35 de ani si tot nu se va face o diferentiere intre noi. Ma simt in aceeasi oala cu cei care au completat Ion Popescu, nu stiu de ce am impresia ca avem aceleasi sanse de angajare.
    Nu e un articol idiot. Dimpotriva. E tristul adevar..

Leave a Reply

Your email address will not be published.