Internet

Yahoo Messenger e istorie

Banuiesc ca pentru toti in ultimii 10 ani Yahoo Messenger a fost parghia numarul 1 in socializare online.
Totul a inceput cu mIRC, retea despre care nu stiu multe ca n-am folosit-o dar stiu ca totul a evoluat in ceea ce a reprezentat si reprezinta celebrul “mess”. Anii 2000 cred ca au reprezentat apogeul acestei platforme de socializare, fireste ea nu se poate compara cu actualele sau mai vechile platforme sau cu socializarea asa cum o cunoastem astazi…care deja si aceasta s-a consacrat in forma “Facebook”.
Pe messenger trebuia sa-ti cunosti cat de cat interlocutorul, fiindca aveai nevoie de un ID de mess, fireste ca la scurt timp s-au creat baze de date cu astfel de id-uri si au fost facute publice pe diverse site-uri. Mi s-a intamplat si mie sa ma adauge in lista lor, oameni care nu intelegeam de unde au id-ul meu.

Remarca pe care vreau sa o transmit in acest articol este ca de vreo 6 luni cel putin, am inceput sa renunt fara sa-mi dau seama la yahoo messenger si in general la serviciile Yahoo, pe care le-am inlocuit cu facebook respectiv gmail. In ultimele 2 luni nu stiu daca am stat adunat 3 ore pe messenger, iar pe vremuri pana in 2012 cel putin vreo 10 ani…nu deschideam PC-ul daca nu mergea si messengerul.

Facilitatile de chat ale facebookului au evoluat asa ca toti, inclusiv eu, am migrat spre facebook in detrimentul mai vechiului nostru “prieten” mess-ul. Nu stiu skype cum sta, dar cred ca si el isi cam pierde fanii, ramanand doar o unealta rezonabila pentru video-call lucru pe care facebook nu-l are inca…dar google apare aici cu un serviciu foarte interesant google hangout!

Dupa problemele care le-au avut numerosi cunoscuti de ai mei si au ramas fara conturi, cred ca e si nesigur…
In opinia mea yahoo messenger daca nu se reinventeaza cumva, este mort…aproape ca nici nu-mi mai verific mesajele offline!

Tagged ,

23 thoughts on “Yahoo Messenger e istorie

 1. Eu nici măcar nu îmi mai știu parola. 😀 Cred că e un an de când n-am mai intrat.
  L-am înlocuit cu Facebook Messenger, iar mail am de la Outlook.com.

 2. Cand aud de mirc totdeaua imi amintesc cum pierdem vremea prin internet caffe-uri, aveam propriul canal, vremuri … Yahoo Messenger a disparut de mult pentru mine, cred ca am linistit 2 ani de cand nu il mai folosesc. Whatsapp este ce folosesc acum foarte foarte des si din cand in cand facebook chat.

  1. Eu n-am experimentat fenomenul mIRC :D, nu stiu cum e cu internet caffe-urile :)…mamai duceam pentru fifa in retea.

 3. Eu nu (prea )mai am prieteni in lista de yahoo pentru ca i-am sters (aproape) pe toti cand mi-am cumparat smartphone-ul (din greseala) si nu m-a interesat sa-i repun la loc. Oricum nu agreez alta platforma de socializare decat blogul. :)) Blogul ma tine destul ocupata, in rest imi canalizez energia pentru real life.

  1. E frumos blogul, dar trebuie sa pastrez niste relatii mai apropiate cu persoanele cunoscute… nu pot sa le las mesaje pe blog, oricum nu ma citesc toti, sau nu stiu eu ca o fac. Fiindca aflu mai nou de tot mai multe persoane cunoscute care ma urmaresc :))

 4. Skype isi pastreaza utilizatorii pentru ca are niste optiuni pe care nu le au ceilalti. La care se adauga calitatea.

  YMess a fost un soft nasol de cand il stiu (dupa parerea mea), cu probleme.

  Cat despre Facebook, cred ca e vorba de un boom care se va desumfla in scurta vreme.

  1. dar skype n-are foarte multi utlizatori, e drept ca e foarte bine optimizat si ca e de calitate insa n-a castigat prin “marketing”

 5. Cei care mai folosesc Yahoo Mail îl mai găsesc util. Nu sunt puțini, dar numărul lor este în scădere.

  1. Eu cred ca o sa renunt la el de tot, fiindca la un moment dat de inactivitate ti se cam duce contul…am testat cu un id mai vechi.

 6. Eu inca folosesc Yahoo Mesenger, nu ma pot muta pe chatul de la Faceook pe care il tin setat numai la offline. Ceea ce imi place foarte mult este G+ si chatul de acolo dar marea majoritate a prietenilor mei nu au cont pe G+

 7. Azi ce vorbeam cu un coleg de Ym . Eu nu l-am mai folosit de un an . Am trecut pe Facebook chat . Probabil imi e mai usor pentru ca le am 2 in 1 . Ce sa faci, cam asa e , ce vine, mai si pleaca .

Leave a Reply

Your email address will not be published.