Internet

Noptile toride lipsite de somn

Lipsa somnului chiar si-a pus amprenta pe multi dintre noi vara aceasta, datorita disconfortului termic in care ne-am scaldat in ultimele 2 luni. Aminteam de acest lucru si intr-un articol pe blog, acum o luna, cand va povesteam ca am iesit la o plimbare cu masina in miez de noapte.

Nu o plimbare din asta:

Frigul se stie ca te trage la somn, pentru a-ti conserva energia.

Ajuns acasa si nefiind multa lume pe chat, dupa ce am publicat articolul m-am tot invartit pe internet sa aflu ce as mai putea face sa-mi imbunatatesc calitatea somnului asa am dat peste blogul SomProduct, unde am citit cateva dintre articolele dedicate acestui subiect.

M-am regasit si eu in problemele identificate in articole si am decis sa intru sa vad ce produse promoveaza acest site. Pe blog am citit o multime de factori ce influenteaza calitatea somnului, asa ca i-am luat pe rand. Prima data am intrat la sectiunea paturi, unde am vazut o gama destul de variata a acestui tip de produs, insa nu sunt pregatit pentru o astfel de investitie.

Chiar discutam cu o prietena, faptul ca dupa ce ma voi muta la casa mea as vrea sa am un dormitor mai spartan in care s-ar potrivi un pat de lemn masiv, nu-l vreau inalt si cred ca am gasit cam ce ma intereseaza pe site…insa mai lucrez la capitolul “camin personal”, momentan locuind cu parintii.
Dar in 2-3 ani estimez ca voi putea sa-mi permit unul si deja prevad un buget si pentru mobilat ceea ce implica un 20% din valoarea achizitiei locuintei, deci nu este o suma de neluat in seama.

Fiindca salteaua mea nu este mai veche de un an si este chiar in regula, ma simt bine in ea, deci am trecut la următoarea categorie de produse cu impact decisiv in calitatea somnului. M-am orientat catre o perna cu memorie fiindca am inteles ca este cool tipul asta de perna cu spuma. Chestia e insa ca eu prefer treburile clasice, un puf de gasca… sunt un ultim clasic in viata. Totusi vreau sa incerc “modernismul” cu degetul daca imi place il adopt, daca nu revin la ale mele.
In incercarea mea de a face un cadou de casa noua, fiindca prietena de care aminteam mai sus s-a mutat de curand in chirie, am zis sa-i  iau o lenjerie de pat.
Nefiind foarte pregatit in acest domeniu am apelat la serviciul de relatii cu clientii, chiar daca am dialogat cateva minunte cu o doamna/domnisoara pe chat a fost de ajuns incat sa ma hotarasc  ce cadou sa-i fac amicei mele, asa ca m-am oprit la lenjeria de mai jos!

Voi acordati atentie odihnei? Cel putin 25% din timp il petrecem in pat. Eu zic ca e unul din lucrurile care ne influențează în mod direct calitatea somnului.

Tagged ,

11 thoughts on “Noptile toride lipsite de somn

 1. Vrei să dormi bine? Începe cu o saltea bună! Am băgat 1400 de lei într-o saltea Dormeo și de atunci nici nu mai am probleme cu somnul, și nici spatele nu mă mai doare!

  1. Nu cred ca ai citit deloc articolul. Omul asta tocmai a aflat cum sa doarma mai bine…:))

   1. Cel mai bun somn, este sustinut de ce ceva efort fizic in prealabil… natura efortului poate avea multe aspecte :-p

  2. Inteleg, am si eu o saltea, destul de ok… nu e firma de care amintesti dar pe moment sunt multumit.
   Somnul meu, mai are legatura si cu stresul de la serviciu si cu temperaturile de afara, dorm mai bine iarna 😀

 2. Ai atins un subiect care pe mine ma pune pe ganduri. Cei drept, imi neglijez somnul foarte mult. fie dorm prea mult, fie dorm prea putin, fie nu respect programul normal pentru somn. Adorm la 3, 4 dimineata, ma trezesc la 10 ziua. In urmatoarea noaptea pot dormii de la miezul noptii. Salteaua mea este buna, eu nu sunt bun pentru ea.:))

  1. :)) am inteles, ei bine sa stii ca si un program este necesar, fiindca si mecanismele organismului isi au anumite “automatisme”, care trebuie cat de cat respectate. Tu daca ii dai in cap, zi de zi… mai ales noapte, de noapte o sa reactioneze la inceput mai domol, oboseala, nervozitate, conducand la boli mai serioase.

   Eu zic sa faci pace cu salteaua!

  1. Ma bucur ca am putut fi de ajutor, cat despre somn… ai grija, si somnul asta are regulile sale.
   Trezitul nu este o problema pentru mine… m-am trezit o vara intreaga la 4:30 AM, ca sa merg la munca.

 3. Hm, modernismul asta costa. Eu am o saltea normala, am dat pe ea cca 400 de lei si dorm perfect. Patul meu de acasa este foarte bun. Imi place lenjeria aleasa. 🙂

  1. Costa, mai ales simplismul… fiindca e de bun gust. Stii cum era vorba aia, mi-am luat tricou “polo” cu dita mai calutul ca era mai scump, si in realitate cele mai scumpe camasi, tricouri sunt cele cu un logo cat mai discret.

 4. Un subiect foarte interesant…si eu ma confrunt cu probleme in ceea ce priveste somnul. Personal, consider ca intreaga ambianta din dormitor contribuie la un somn mai bun. Am aruncat o privire pe site-ul lor si am deja un wish list destul de mare…Are cineva husa de protectie de la ei? Am vazut ca au o reducere maricica, insa caut calitate inainte de toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.