Internet

Postmortem account on facebook

Nu stiam de existenta acestei optiuni, macabre…pana n-au inceput unii sa faca astazi glume ieftine.

Nu stiu daca este un lucru normal sau nu, insa ce o sa fie Facebook peste 100 de ani( asta in ipoteza ca va rezista vremii), un cimitir de amintiri? Nu stiu daca si-ar asocia imaginea cu asa ceva, dar probabil n-au avut destula viziune pentru a-si da seama de asta. Cum ar fi in momentul acesta sa existe vreo 450 de milioane de conturi dedicate celor morti…fiindca in fiecare zi mor o gramada, iar intr-un an se aduna cateva zeci de mii, dar in 100 de ani?
Va dati seama ca aceasta n-a fost o manevra tocmai inspirata, cel putin in viziunea mea nu-si are locul. O sa vina vremea cand o sa existe mai multi morti decat vii pe facebook.
Sa incepem sa cream conturi postmortem, pentru comemorarea celor trecuti in nefiinta…de ce sa mai facem pomelnice la Biserica cand avem posibilitatea asta. Iar faptul ca cineva poate da Like, anuntului de deces al cuiva.

11 thoughts on “Postmortem account on facebook

 1. Partea cea mai nașpa a FaceBook-ului este faptul că se dă like la toate tragediile.

  Îți dai seama cum ar arăta lumea daca pe FaceBook ar apărea și butonul de dislike?!

  1. intr-o nota pozitiva ma gandesc ca toate pitipoancele ar primi mii nu sute ca acum… 😀 multi frustrati, multa rautate.
   Lucru care nu o sa se intample, niciodata.

 2. Nu mi se pare macabru să apară şi moartea pe timeline-ul unei persoane. Şi să nu fie la mişto. Mai degrabă mi s-a ridicat părut pe mâini când am văzut postate mesaje de genul “vă voi veghea întotdeauna” în numele unor oameni morţi. Şi m-am simţit nevoită să blochez acele conturi în semn de protest faţă de cei care îşi permit să se logheze pe contul unui decedat. Eu una aş prefera să existe un formular pe facebook prin care să poţi oferi cuiva împuternicirea de a te declara mort. Fără să se folosească de datele tale personale şi fără a-ţi putea accesa contul vreodată.

 3. De acord cu ce a spus Ana. Sa declari ca acea persoana a murit e un lucru normal…si un formular prin care sa dai voie cuiva sa faca acest lucur ar fi cea mai buna solutie.

 4. Facebook-ul are oricum destul de multe chestii aiurea. Nu stiam de asta cu moartea dar parca le intrece pe toate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *