Internet

Nu aș cumpăra un Smart TV

Nu știu, poate v-ați dat seama că sunt un pic mai conservator, prin comparație cu cei de vârsta mea. Unii ar spune că am gândire de moș.

Eu unul nu văd raportul de eficiență dintre ce oferă și preț pentru un Smart TV.

Soluția mea ca alternativă la această problemă ar fi achiziția unui televizor bun non Smart (lucru care este deja și va fi din ce în ce mai greu de găsit). Mereu am visat la un Sharp produs in Japonia (nu în China).

Prețul ar fi foarte atrăgător pentru un televizor performant, când zic performant mă refer la imagine plus sunet, nicidecum aplicații rulate Smart.

Alternativa pentru Smart ar fi un Cromecast de la Google. Am avut ocazia să-l testez câteva zile înainte să-l fac cadou. Cromecast-ul 3 ajuns în beneficiul unor posesori de Smart TV Samsung de generație mai veche, dar care nu își mai face actualizări de soft pentru aplicațiile Smart: Netflix (nu îți permite subtitrare în română), HBOgo (nu mai funcționează deloc), YouTube-ul mergând la o calitate redusă. Am putea spune că televizorul lor Smart, după câțiva ani nu mai e Smart când decide producătorul că e timpul să-ți cumperi un unul nou.

E de *porc situația dai o căruță de bani și te trezești că ești condiționat pe banii tăi.

De aceea, eu încă aș opta să iau un televizor piesă, la preț de Smart și să dau 200 cat costă un Cromecast fiindcă e mult mai ok. Calitate net superioară a imaginii, conexiunea la internet duduie, plus că dacă e sa se schimbe iar tehnologia nu arunci la gunoi 2500 Ron arunci 200.

A costat puțin sub 200 de Ron cu ceva reducere, mă aștept că de Black Friday să-l găsesc și pe la 150 de Ron.

Se conectează prin HDMI (va garanta atât imaginea cât și sunetul). Pentru energie (curent electric ar o mufă USB, care am conectat-o în TV, sau același cablu se conectează la o priză folosind un adaptor pentru mufa de USA, din aceea cu trei pini, care era atașată pachetului Cromecast 3).

Se utilizează folosind un Smartphone, conectat la rețeaua WiFi (trebuie sa ai WiFi, altfel nu merge).

Poți să redai chiar de pe telefon multe chestii, dar calitatea nu e aceeași ca in funcția *cast.

Merge să-l folosești pentru Netflix, HBOgo, YouTube, etc. Am testat doar YouTube și Netflix.

Este un produs pe care îl recomand.

Tagged , ,

13 thoughts on “Nu aș cumpăra un Smart TV

  1. Este un chromecast cu telecomanda, mai nou. Eu sunt pro TV-uri, dar cel din dormitor incepe sa dea failuri pe smart, iar in sufragerie inca n-am unul. Cred ca in primavara o sa bag mana in buzunar pentru un TV nou acolo. Sau poate o să îl pun în dormitor și altul în sufragerie. Mai vedem. 🙂

    1. cred ca la casa mea, o sa am TV doar in sufragerie… dormitorul este pentru somn :D… ce sa zic, gandire de mos mai am!

  2. Ca bine zici, am un Philips cu android 5, smartul e dus, abia mai merge YT, il foloseam cu succes ca al-4-lea monitor, dar e gata si asta, se restarteaza imi zice ca n-are spatiu… mare teapa am luat

    1. @vasile acum devine problematic să găsești un TV “clasic” bun fiindcă producătorii au migrat spre zona mai bine plătită adică asta Smart. va fi mult mai greu pe viitor.
      Oricum nici Sharp nu mai e ce era după ce a fost achiziționat de taiwanezi…dar cu puțin noroc cred că ai putea sa prinzi ceva dedicat unei piețe mai bune decât Romania.

  3. Exista noul chromecast, cu telecomanda.

    TV-uri fara smart nu sunt TV-uri in momentul de fata. Cu cat e mai puternic hardware-ul, cu atat iti proceseaza imaginea mai ok, iti face upscalling la nevoie. Partea de smart chiar e ok daca o intelegi. La inceput nici eu nu eram ok cu treaba asta, pe masura ce-am mai iesit mi-am dat seama ca sunt mult prea importante lucrurile. De exemplu, Dolby Vision IQ se bazează foarte mult pe funcțiile smart, filmmaking mode și multe altele. Nu ai cum sa le pui fara un smart performant si tot ce include el.

    1. cred ca daca esti pasionat conteaza, dar cum eu deschid televizorul o data sau de doua ori pe saptamana, nu prea merita, si ca sa vezi un film este ok si fara crome cast, daca ai hdmi.

    2. Marius cam are dreptate, ca ziceam eu de panel, Hz si procesarea imaginii. Da, panelul ala ce il doream eu pe TV are nevoie de partea aia de procesare “smart”. Era suficient sa fie procesorul si eventual un player de pe USB, dar nah, daca tot i’au pus un procesor il el, i’au pus sa fie si restul ca sa se adreseze unei piete mai mari. Nu e neaparata nevoie in schimb sa si folosesti functiile alea, care oricum devine obosolete in maxim 1 an de zile, dar procesorul ala de imagine tot iti trebuie pentru a exploata panelul ala. 🙂

  4. Nu as fi aruncat niciodata banii pe asa ceva, la ultima achizitie de televizor pentru mine a contat panelul care sa ofere o buna calitate a imaginii si alte lucruri, ca s’a nimerit sa fie si “smart” ca doar asa am gasit panelul ala e alta discutie, dar oricum nu il folosesc si nici nu am de gand, de vreo 12 ani folosind in acest sens ba un miniPC, care cand a obosit l’am schimbat cu un laptop. Amu ma bate gandul sa pun o minune de asta la televizorul secundar, desi si aici in timp ai sanse bune sa te lovesti de lipsa update’urilor, fiind dependente de aplicatiile din GooglePlay, iar asta am urat mereu, dependenta asta de ceva anume.

    1. Am testat. Poate pentru cineva precum părinții mei e un pic aiurea că ei încă nu sunt că noi ăștia cu prelungirea mâinii (
      smartphone-ul) în sensul că toate comenzile le vei da de pe telefon :). Dar îți faci treaba și la 170-200 de Ron cât costă eu zic că merită. Calitatea imaginii sincer era mai bună decât pe smart-ul lui pe YouTube, care mergea tot mai greu. Da, vorba ta l-am testat pe cel mai recent și doar 2-3 săptămâni nu știu cum se comportă unul după 4 ani + de utilizare. Dar la preț, își amortizează investiția prin comparație cu un televizor Smart cate costă …nu glumă

  5. Cine vrea DOAR calitate a imaginii ar fi bine sa se orienteze catre monitoarele de inalta definitie
    lasind continutul in seama unei cutiute aninate intr-o intrare HDMI.
    La momentul la care scriu, Xioami mi se pare cam cea mai fiabila alegere, atit ca si calitate cit si ca suport ulterior.

    P.S.
    Adaptorul din prima poza nu e pt. USA ci doar U.K. 😀

      1. Ei bine , ca sa nu se supere nimeni, cel alb e dual standard, atit U.K cit si U.S.A. + un bonus pt. Japonia.

        1. Ziceam de SUA fiindcă 🙂 Google produce pentru piata americană, îmi amintesc de Google Nexus 5, pe care l-am importat din state și avea o mufa de priză similară.
          Există mici diferențe sper sa nu mă înșel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.