Internet

Nu aș cumpăra un Smart TV

Nu știu, poate v-ați dat seama că sunt un pic mai conservator, prin comparație cu cei de vârsta mea. Unii ar spune că am gândire de moș.

Eu unul nu văd raportul de eficiență dintre ce oferă și preț pentru un Smart TV.

Soluția mea ca alternativă la această problemă ar fi achiziția unui televizor bun non Smart (lucru care este deja și va fi din ce în ce mai greu de găsit). Mereu am visat la un Sharp produs in Japonia (nu în China).

Prețul ar fi foarte atrăgător pentru un televizor performant, când zic performant mă refer la imagine plus sunet, nicidecum aplicații rulate Smart.

Alternativa pentru Smart ar fi un Cromecast de la Google. Am avut ocazia să-l testez câteva zile înainte să-l fac cadou. Cromecast-ul 3 ajuns în beneficiul unor posesori de Smart TV Samsung de generație mai veche, dar care nu își mai face actualizări de soft pentru aplicațiile Smart: Netflix (nu îți permite subtitrare în română), HBOgo (nu mai funcționează deloc), YouTube-ul mergând la o calitate redusă. Am putea spune că televizorul lor Smart, după câțiva ani nu mai e Smart când decide producătorul că e timpul să-ți cumperi un unul nou.

E de *porc situația dai o căruță de bani și te trezești că ești condiționat pe banii tăi.

De aceea, eu încă aș opta să iau un televizor piesă, la preț de Smart și să dau 200 cat costă un Cromecast fiindcă e mult mai ok. Calitate net superioară a imaginii, conexiunea la internet duduie, plus că dacă e sa se schimbe iar tehnologia nu arunci la gunoi 2500 Ron arunci 200.

A costat puțin sub 200 de Ron cu ceva reducere, mă aștept că de Black Friday să-l găsesc și pe la 150 de Ron.

Se conectează prin HDMI (va garanta atât imaginea cât și sunetul). Pentru energie (curent electric ar o mufă USB, care am conectat-o în TV, sau același cablu se conectează la o priză folosind un adaptor pentru mufa de USA, din aceea cu trei pini, care era atașată pachetului Cromecast 3).

Se utilizează folosind un Smartphone, conectat la rețeaua WiFi (trebuie sa ai WiFi, altfel nu merge).

Poți să redai chiar de pe telefon multe chestii, dar calitatea nu e aceeași ca in funcția *cast.

Merge să-l folosești pentru Netflix, HBOgo, YouTube, etc. Am testat doar YouTube și Netflix.

Este un produs pe care îl recomand.

Tagged , ,

6 thoughts on “Nu aș cumpăra un Smart TV

 1. Este un chromecast cu telecomanda, mai nou. Eu sunt pro TV-uri, dar cel din dormitor incepe sa dea failuri pe smart, iar in sufragerie inca n-am unul. Cred ca in primavara o sa bag mana in buzunar pentru un TV nou acolo. Sau poate o să îl pun în dormitor și altul în sufragerie. Mai vedem. 🙂

  1. cred ca la casa mea, o sa am TV doar in sufragerie… dormitorul este pentru somn :D… ce sa zic, gandire de mos mai am!

 2. Ca bine zici, am un Philips cu android 5, smartul e dus, abia mai merge YT, il foloseam cu succes ca al-4-lea monitor, dar e gata si asta, se restarteaza imi zice ca n-are spatiu… mare teapa am luat

  1. @vasile acum devine problematic să găsești un TV “clasic” bun fiindcă producătorii au migrat spre zona mai bine plătită adică asta Smart. va fi mult mai greu pe viitor.
   Oricum nici Sharp nu mai e ce era după ce a fost achiziționat de taiwanezi…dar cu puțin noroc cred că ai putea sa prinzi ceva dedicat unei piețe mai bune decât Romania.

 3. Exista noul chromecast, cu telecomanda.

  TV-uri fara smart nu sunt TV-uri in momentul de fata. Cu cat e mai puternic hardware-ul, cu atat iti proceseaza imaginea mai ok, iti face upscalling la nevoie. Partea de smart chiar e ok daca o intelegi. La inceput nici eu nu eram ok cu treaba asta, pe masura ce-am mai iesit mi-am dat seama ca sunt mult prea importante lucrurile. De exemplu, Dolby Vision IQ se bazează foarte mult pe funcțiile smart, filmmaking mode și multe altele. Nu ai cum sa le pui fara un smart performant si tot ce include el.

  1. cred ca daca esti pasionat conteaza, dar cum eu deschid televizorul o data sau de doua ori pe saptamana, nu prea merita, si ca sa vezi un film este ok si fara crome cast, daca ai hdmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.