Internet

Like-ul absolventilor

Tocmai ce am devenit inginer si ma uit in jurul meu, eu inca ma bucur de ultima vacanta fara stres, fireste am si eu gand de angajare dar nu ma grabesc.
Oamenii fug cu CV-uri in stanga in dreapta, lucru normal de altfel daca vrei sa gasesti un job fara sa pierzi timpul…nu condamn de loc asta, mai ales daca ai mai pierdut ceva timp prin facultate sau cine stie.

Dar ma uit la colegii mei si nu doar la ei, cum incearca sa atraga atentia in social media. Cei care pana acum o saptamana dadeau like, showurilor pacatoase, paginilor de facebook cu gagici “bomba”, acum asediaza paginile de facebook ale potentialilor angajatori cu like-uri.
Ma intreb daca in Romania, sau chiar si in alta parte acest sistem functioneaza. Personal ma indoiesc.

Totusi am inteles ca mai nou exista firme, mai ales cele multi nationale care inspecteaza calitatea potentialilor viitori angajati si din aceasta perspectiva, a imaginii candidatilor in retelele de socializare.

Ar trebui sa ne ingrijim si de imaginea online dar si sa educam “spiritul de turma”, care nu aduce un plus de valoare dand un like “la nevoie”.

14 thoughts on “Like-ul absolventilor

 1. Cred ca din ce in ce mai multi cauta pe Google, pe Facebook numele viitorului angajat. Gasesti multe despre el in online. 🙂

 2. Totuși e mai bine să te ”zbați” cu like-uri decât să te plângi că nu ai de lucru fără să cauți.

 3. Asta imi mai lipsea, sa ma racoleze sau investigheze cineva pe fb… Uite ce bine de mine ca nu imi trec numele real pe fb. Nu ma gaseste nimeni daca nu vreau eu sa fiu gasita. Si de obicei nu vreau ca nu am chef ca cei din offline sa-mi citeasca blogul (unde mai scriu despre ei).

  1. Pe afara se intampla, cineva m-a avertizat ca si prin tara au inceput specialistii de HR, sa bage in seama aceste aspecte :D, nu stiu cat de mult conteaza depinde si postul pentru care aplici sau pentru care te cauta sa-l ocupi 🙂

 4. Nu e nimic rău în a face curățenie pe Facebook, dar asta nu reprezintă nici măcar o imagine de ansamblu. Dacă vrei job ok te faci freelancer două luni, îți faci un portofoliu serios și te prezinți cu el. 🙂

    1. banuiesc ca merge si aici, dar sub o alta forma…am vazut proiecte in autocad, dar nu am studiat piata

 5. eu daca ar fi sa angajez pe cineva niciodata nu as tine cont de spatiul virtual. acolo este spatiul unde individul evadeaza si in foarte multe cazuri imbraca o personalitate falsa

  1. Probabil dar este o tendinta destul de importanta pe afara, ca HR-ul sa studieze “candidatul” din cat mai multe perspective, implicit si imaginea pe care si-o afiseaza in online.

 6. Încă o dată, felicitări, inginerule !
  Nu mai știu, ai cont pe LinkedIn ? Pe acolo te poți alege cu relații profesionale, poate chiar cu un job.
  Baftă !

Leave a Reply

Your email address will not be published.