Internet

Grupurile publice de pe Facebook

Sunt înscris voluntar în câteva grupuri pe Facebook. În trecut erai înscris, am impresia, direct cu o simplă invitație. Cred  totuși că acest lucru a fost reglementat.

Ce nu a fost reglementat este calitatea membrilor, dar mai ales modul lor de interacțiune.

Să vă faceți o idee sunt membru în câteva grupuri ce țin de construcția caselor, câteva grupuri ce țin de îngrijirea pomilor și arbuștilor fructiferi. Teoretic sunt grupuri cu interes pentru oameni simpli, pentru toți oamenii.

Practic n-am văzut mai multă bășcălie, ba chiar “hate” în alte locuri.

La case se ceartă meșterii cu potențialii clienți pe prețuri. Meșterii solvită niște prețuri, care mă timorează în procesul de a începe să construiesc ceva. Clienții sunt și ei îndreptățiți fiindcă banii nu se câștigă ușor și când arunci cu mii și zeci de mii de euro ca și cum ar fi câteva sute de lei….eu pot sa înțeleg.

Pe de cealaltă parte când vine vorba de pomi, unii mai pun întrebări despre tratamente, alții mai cer sfaturi pentru plantat, alții pentru tăiat și întreținere, primesc înapoi numai injurii, miștouri, sunt luați peste picior și altele asemenea.

Cel mai ciudat grup, acolo mă mai amuz și eu dar prefer să nu mă implic, cum nu o fac nici pe alte grupuri fiindcă simt că întru in cușcă cu gib… Ați înțeles!

Pe toate grupurile am observat un spirit bde “haită”, firește la rele.

4 thoughts on “Grupurile publice de pe Facebook

  1. E normal. E toata lumea acolo. Am descoperit Linkedin pentru grupuri misto, pe diferite aspecte. Nu chestiuni generale, dar pe zone misto gasesti lucruri.

    1. Pentru chestii specializate, da. E bun linkedin, dar și acolo mă întreb până când că deja a început să apară “show-ul”

  2. Am o mulțime de grupuri de Facebook în care sunt înscris voluntar, nu pentru că aș fi primit invitații. Iar majoritatea sunt foarte ok. Pe unele grupuri apelez pentru informații din domeniul filateliei sau numismaticii, pe unele urmăresc ce se mai vinde și cumpără din domeniile astea. Mai sunt pe un grup de donații de cărți, unde mai fac schimb de volume. Mai sunt unele grupuri cu vânzări de cărți unde caut cărți mai rare pe care le caut de ceva timp. Iar la polul opus este grupul dedicat sectorului din București în care locuiesc, unde e o debandadă totală. Toată lumea postează o grămadă de prostii și sunt prea puțini care să publice chestii chiar utile pentru locuitorii din zonă.

    1. Probabil în zonele extrem de specializate, pentru pasionați mai puțini nu pentru mase, cum este pomicultura ( unde toată lumea are doi, trei pomi prin curte și este interesat). Mă bucur să aud că mai sunt și grupuri serioase unde poți afla informațiile care te interesează, sau unde îți poți face treabă fără hărmălaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.