Internet

Dependenta de internet

>Am reusit sa gasesc o modalitate pentru a fi, mai des, aproape de cititorii mei. Banuiesc ca stiti ca in ultimele 2 saptamani nu  am mai scris nimic in intervalul duminica de la amiaza pana  vinerea seara. M-am interesat mai mult prin randul studentilor si am aflat de biblioteca VA Urechia, de unde voi putea sa ma conectez zilnic sau macar atunci cand va fi cazul si cand voi avea sujeturi de scris.
Nu asta ma ingrijoreaza prea mult, ci faptul ca este probabil sa fi devenit dependent de internet. Inainte credeam ca sunt dependent de TV, dar vad ca nu am avut probleme prea mari datorita lipsei televiziunii si spre fericirea mea m-am adaptat foarte rapid si bine. Momentan cred ca am o problema cu internetul, simt ca trebuie sa  fiu racordat la realitatea virtuala macar o data pe zi…uneori acasa intru pe internet doar de dragul de a intra si nu fac nimic.
Si acum ca am gasit o solutie atat de repede, imi intareste incertitudinile cum ca as fi dependent de internet. Nu este o situatie foarte grava, este doar o constatare.
Voi ce parere aveti despre asta? Voi va incadrati in acest tipar?
Este internetul cel mai important drog al secolului XXI?

12 thoughts on “Dependenta de internet

 1. >de departe netul este cel mai vicios capriciu al vremurilor noastre, de la tranzactii la prietenii, pariuri, filme, jocuri, totul se intampla pe internet. Si eu sunt maniac cand vine vorba de internet dar daca nu am incotro rezist si fara, de exemplu la inceputul acestui an am stat fara internet si fara TV 4 luni de zile, si nu am murit 😀

 2. >Daca nu e un drog e un inlocuitor de drog (ceea ce e acelasi lucru). Drog este cam tot ceea ce vedem noi mega-necesar. Si care e tot timpul in exces. E la fel de drog internetul-P.C.-ul acum cum erau autoturismele in momentul in care au aparut. O inovatie de care oamenii mega-abuzau. Eu am spus-o de mult: peste 10 ani calculatoarele vor deveni ce sunt azi autoturismele. De aceea tot zic: faptul ca informatica este din ce in ce mai studiata, dovedeste ca peste aprox. 10 ani va fi ca scoala de soferi. Sa fii sofer era la fel de important si cautat atunci cum e astazi informaticianul. Orice inovatie accesibila maselor este un drog pana le este distrasa atentia cu altceva. Asta e parerea mea.

 3. >Eu am scapat de mult de dorinta de a sta pe net tot timpul, daca este net bine, daca nu la fel. Eu vorbesc aici de o perioada scurta maxim o saptamana.

 4. >Intr-o anumita masura este, deoarece mai toata lumea este online si se foloseste de el. Dar trebuie controlat si acest internet. Si eu am avut probleme cu PC-ul o perioada si pentru a-mi umple timpul m-am apucat de citit. Si mi-a prins chiar foarte bine.

 5. >nu cred ca netu e o sursa de dependenta. Treaba ca ne-am obisnuit sa fim informati, sa fim la curent tot timpul si netu e cel mai comod dar sunt si alte modalitati mult mai bune si sanatoase. Am stat fara net luni intregi si nu am simtit nici o lipsa. la tv nu ma mai uit de vreun an juma, deci…se poate.

 6. >Nu m-am mai uitat la Tv de ceva timp, pur si simplu nu gasesc ceva util sau ceva bun de vizionat …
  Iar internetul iti ofera tot ce ai nevoie 🙂

 7. >E usor sa transformi internetul in drog din moment ce are rol de inlocuitor pentru tv, cinema, radio, telefon, scrisori, carti.
  Insa totul tine de obisnuinta. Dupa o perioada vei vedea ca e chiar ok sa ai o limita, fie ea impusa. Vei valorifica atat timpul petrecut fara internet, cat si cel petrecut pe internet.
  Subscriu si la ce a spus Stefan Stoica. Iti amintesti fenomenul telefonului mobil. Un adevarat drog! Ne-am calmat, nu ? 🙂 Valul internetului va trece mai greu tocmai pentru ca are multiple functii si avantaje.

 8. >@Adrink: nici eu nu am murit fara dar simteam nevoia…
  @Stefan Stoica: cred ca ai dreptate numai ca nu inteleg, paralela cu masinile( nu este accesibila tuturor o masin, pe cand un calculator este incomparabil mai accesibil)
  @giacomo: nici eu nu stau non stop dar parca simt nevoia sa intru macar 30 de minunte zilnic (acest "zilnic" ma sperie)
  @Boogie: foarte buna alegere ai facut!felicitari
  @Kaos Moon:sper ca nu esti hater ca n-am chef de intrigi aici pe blogul meu, esti liber sa nu il citesti!
  @bucur: excesele de orice fel in general strica
  @zerocratie: Tv-ul da e cam demodat mai ales in ultima vreme… de asta poate nu mai simtim nevoia ca acum 10 ani de a sta mult, fiindca nu aveam alternative atunci acum gasim ca alternativa internetul.
  @skykery: acelasi raspuns ca la zerocratie
  @colorbliss: mare dreptate ai!

 9. >Mai bine dependent de net decat de heroina/cocaina/etc. 😉
  In legatura cu scrisul articolelor. Un sfat: Cand ai vreme scrii mai multe articole, le salvezi undeva si postezi zilnic…Daca intr-o zi vrei sa scrii 10 articole…pune pe blog doar 2 3 …si restu in alte zile. Asa poti pune tot timpu ceva pe blog fara sa dai de acea "lipsa de inspiratie". Eu de exemplu am salvate tot timpul la drafts cate 5 10 articole…

Leave a Reply

Your email address will not be published.