Internet

De unde cumpăr mărțișoare online?

Suntem în 2021, este clar că respectarea tradițiilor devine un coșmar. Am înțeles asta de Sfintele Paști în 2020, de sărbătorile de iarnă din 2020-2021. Totuși tradiția este ceea ce ne definește identitatea ca neam. Nu trebuie să ne pierdem tradițiile, trebuie să încercăm să le păstrăm într-o formă sau alta. Dacă chiar nu se poate trebuie să adaptăm tradițiile la condițiile actuale.

Vine în curând 1 martie, care anunță începutul primăverii. Școlile au început deja să se desfășoare aproape că odinioară, adică cu prezență în sălile de curs. Cel mai probabil, dacă guvernul sau autoritățile locale nu vor lua decizia de a închide din nou școlile copii se vor bucura de bucuria de a împărți mărțișoare în 2021.

Apare astfel problema distanțării, reducerea riscului de infectare cu celebrul virus SARS-COV-2 (zic celebru, fiindcă nu cred să existe cineva pe fața pământului care să nu știe de el). Până acum doi ani toată lumea cumpăra mărțișoare din piețe, din zonele amenajate ca târguri ad-hoc pe spații dispuse de la primăria locală. Cu toții participam la alesul mărțișoarelor sau broșelor ce trebuiau să ajungă la colegele copiilor, la doamnele învățătoare sau profesoare sau chiar la colegele de muncă.

Dar să vă zic pentru voi necunoscătorii că pe 1 martie, în România nu peste tot se rezumă la doamne! În regiunea istorică Moldova pe 1 martie că obicei băieții primeau mărțișoare, iar pe 8 martie urma  că fetele la rândul lor să primească în schimb mult visatul mărțișor. Copii fiind și neavând nevoie că băieți de mărțișoare, pe 8 martie cred că nu mă achiziționau alte mărțișoare și le dădeau pe aceleași având doar grijă să nu le de-a acelorași persoane de la care au primit.

Revenind la dilema din titlul acestui articol, totuși de unde cumpărăm anul acesta celebrul mărțișor. Mărțișoarele sunt niște obiecte ieftine, în definitiv cu o simbolistică valoroasă.

Cel mai avantajos financiar este să cumpărăm mărțișoarele din târgurile organizate pentru mărțișoare, asta dacă avem de achiziționat o cantitate mică.

Nu multă lume se orientează să cumpere mărțișoare online fiindcă prețul transportului poate echivala în general chiar și costul de achiziție a câtorva mărțișoare.

De exemplu dacă cumpărăm 15 mărțișoare la 1.5 Ron mărțișorul prețul ar fi. 22.5 Ron și din experiență un transport la Fan Courier poate costa și între 27 și 33 de Ron. Totuși în zilele noastre parcă merită să plătim un preț suplimentar pentru a nu risca să contactăm afecțiunea numită COVID-19.

Magazine online care comercializează mărțișoare:

Meli Melo Paris. are o varietate largă de mărțișoare, prețuri accesibile ba chiar pentru un coș de cumpărături de minim 150 de Ron beneficiați de transport gratuit!

Dacă sunteți mai clasici, puteți opta pentru eMag.ro doar că eMag în sine nu comercializează mărțișoare.

eMag.ro – pe eMag Market Place, adică la colaboratori care fac parte din “piața online eMag” comercializează, doar că dezavantajul este că va trebui să plătiți taxe de transport nu cred că micii comercianți funcționează fără taxă de curierat. Aici puteți avea surprize de care eMag nu răspunde și nu garantează, spre exemplu ca mărțișoarele comandate să ajungă după data la care aveți nevoie, datorită dimensionării resurselor proprii sau stocurilor, a vitezei de procesare a comenzilor, etc. Comandați, dar asumați-vă riscurile asociate!

Cum cumpăr mărțișor online?

În primul rând accesezi de pe un laptop, PC sau telefon mobil magazinele online melimelo.ro sau eMag.ro.

La Meli Melo Paris este simplu de aici, selectezi mărțișoarele dorite în coșul virtual, ești atenți și la numărul de mărțișoare comandat și apoi finalizezi comanda cu plata prin card sau ramburs la curier.

Apoi cauți secțiunea de “Search”, unde vei tasta/scrie cuvintele: “mărțișor” sau “mărțișoare”.

La eMag trebuie să ții cont de mai multe condiționări, eMag nu vinde mărțișoare, partenerii din eMag Market Place vând mărțișoare prin intermediul platformei lor formele sau PFA-urile partenere.

Sfatul meu este să selectați un singur partener, unul care are mai multe modele de mărțișoare pentru a reduce riscul de a plăti în mai multe rânduri taxa de curierat. După această etapă procedați similar ca în cazul Meli Melo Paris!

De ce să cumpăr mărțișorul online?

Comandați mărțișoare online din următoarele considerente:

1. Este încă stare de alertă, datorită pandemiei SARS-COV-2. Comandând online limitați contractul cu zonele aglomerate la doar o întâlnire, cea cu băiatul de la curierat.

2. Evitați vremea neprielnică de afară, este deja ger, se anunță o vreme nefavorabilă plimbărilor în spațiu liber în perioadă următoare.

3. Exersați abilitățile digitale împreună cu copiii făcând împreună o comandă online în interesul copiilor.

4. De ce nu, faptul că puteți plăti cu cardul poate reprezenta un avantaj…de când banii cash au devenit o raritate în buzunarele multora.

5. Faptul că puteți alege modelele favorite de mărțișoare în tihnă, acasă este cel mai atractiv atu al comenzilor online.

Tagged , , ,

3 thoughts on “De unde cumpăr mărțișoare online?

    1. Am menționat deja asta în paragraful patru, am făcut și eu grădinița in Moldova și am fost uimit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.