Internet

Cum retinem parolele?

Nu stiu daca stiti dar va informez eu ca am o multime de conturi si parole.
Am 3-4 proiecte online, care au conturi si parole diferite fiecare intre ele.
Am acces la munca la 3-4 sisteme care necesite cont si parola(toate diferite intre ele), unde mai pui ca o data la 2 luni sunt obiligat la unul din ele sa schimb parola, ca solutie de securitate in cadrul structurii de intranet a firmei.
Am vreo 3 conturi pe site-uri de socializare…inclusiv mai am Hi5-ul, nu glumesc exista inca.
Am conturi pe vreo 4 site-uri de online gameing: sokker.org il mai folosesc, dar aveam si pe alte managere( le-am mai uitat cei drept).
Am 3-4 adrese de email, doua active(2 lantente).
1 cont paypal
1 cont de profitshare
1 cont 2parale
1 cont seopedia
Plus alte diverse conturi.

In principiu folosesc uzual cam 15 user-name-uri+parole zi de zi.
Cel mai usor mod de a le retine este de a le folosi si de a ne conecta de fiecare data tastand userul si parola. Banuiesc ca am si o memorie destul de buna.

Cel mai usor mod de a uita un cont sau o parola este acela de a folosi functia “REMEMBER”… acest lucru te face sa uiti in timp parola, cum mi s-a intamplat mie pentru parola de la email, mi-am adus aminte cu greu de ea, crezand ca am alta…asta fiindca initial pe asta am avut-o dar am dat cuiva acces la mailul eu si dupa aceea am schimbat parola.

Ei bine uitati ca am incredere in oameni, dar cu masura!

Tagged

9 thoughts on “Cum retinem parolele?

  1. Să ții minte username-urile și parolele e un bun exercițiu de memorie, așa că ține-o tot așa! 🙂

  2. Pur și simplu le țin minte, că e vorba de o parolă, că e vorba de zece. Și la mine sunt și servere, sunt și clienți ale căror site-uri le lucrez, sunt mai multe chestii. Însă am eu memoria să le țin minte pe toate.

  3. În general, le țin minte. În particular, le mai încurc între ele și uneori mă apucă disperarea când nu mai nimeresc combinația (fie pun altă adresă de email, fie pun vreo parolă care ar fi bună la alt cont etc) :))

    Cea mai sigură soluție, pentru mine, s-a dovedit a le scrie frumos pe-o listuță + print, să fie la îndemână 🙂

  4. Cat de sigure sunt parolele salvate in chrome. Pentru ca si eu folosesc si nu sti cand apare un virusel prin computer si poate le trimite cui nu trebuie.
    Asadar cat de sigur e chrome?

  5. mi se intampla ca pentru o scurta perioada sa uit cate o parola, insa asta inseamna ca sunt obosit si am nevoie de mai mult somn

  6. Eu folosesc un algoritm, gen o parola fixa “123456” si la sfarsit adaug ultimele 2 sau 3 litere din fiecare denumire a site-ului. ce ziceti de asta ? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.