Viata

Incepe sa apuna 2012

E toamna… incepe sa se vada din ce in ce mai pregnant.
Totul moare!

Nu e tocmai anotimpul meu preferat toamna asta, ma bucur doar de fructe si legume din belsug… in rest nu-mi creeaza senzatii prea pozitive.

Dar incepe facultatea un lucru bun…viata, prieteni, distractii si multe altele(nu
Se termina perioada de munca, un lucru interesant… spun asta fiindca mi-a placut experienta, mi-a placut colectivul in care am ajuns, mi-au priit si circumstantele in care am operat. O sa-mi lipseasca perioada asta, e frumos sa muncesti destul de obositor la inceput dar cand te obisnuiesti incepe sa-ti placa si chiar sa-ti lipseasca. Mi-a placut si ce am facut, fiindca am invatat multe chestii noi pe care trebuie sa le am asa ca baza pentru viitoarea mea cariera.

Fireste imi vor lipsi frumoasele rasarituri de pe malul Dunarii, care imi faceau ziua frumoasa, pe care doar la servici am sansa sa le prind.

Tagged ,

20 thoughts on “Incepe sa apuna 2012

 1. Poza e de pe net luată?
  Toamna aici vine cu muncă multă și cu resurse pentru iarnă. Mie îmi place căci deabea o aștept, altfel cumpăr ca și tine de la supermarket chestii necesare. Plus, toamna se fac bani din agricultură și pomicultură. Fie vinzi fructele fie faci alcool și vinzi alcolul. Aici printre cunoscuti un litru de alcool de 50-60 grade, ajunge 20 lei, dar să te duci cu el la Bucuresti sau in zonele unde anul asta nu au fost mere, pere, prune, poti sa il dai si cu 30-40 litru. Asta inseamna un profit mare, caci la un bazin de 1mcub de borhot, scot 70-80 litri de alcool. Intrun bazin intra cam 30-33 saci de fructe, cantitatea culegando de la 5-6 pomi (daca e vorba de meri) în vreo 4 ore. Măcinatul durează 2 ore. distilarea borhotului dupa fermentare, dureaza cateva ore. Costurile sunt mult mai mici decat castigurile … castigi de la 1400 de ron in sus depinde cum vinzi, dar să vinzi fructele ai castiga mult mai putin, se plateste 0,4 sau 0,5 ron pe kg. pe 30 de saci ai lua vreo 450 ron.

  Pentru mine toamna e la fel de frumoasa ca si primavara 🙂

  1. stii ca ma folosesc eu de munca oamenilor fara sa acord credite?… e facuta de mine la locul de munca.
   Deci e la mare cautare alcoolul asta! Mult succes cu distileria, eu mai mult de 1 litru de tarie nu trece pe la mine prin casa intr-un an de zile.

 2. Ei, abia începe toamna ! Mai e un sfert din 2012 !
  Frumos apus în fotografia ta, felicitări ! Și baftă în noul an universitar ! 😀

 3. Acum inteleg eu de ce te duceai tu cu atata drag si entuziasm la serviciu… Frumos rasaritul de soare pe malul Dunarii. 😀
  De ce sa-ti creeze toamna stari neplacute, la cat de calda si insorita e o poti lese confunda cu vara.

 4. Sfarsitul verii inseamna si finalul culorilor vii, si inceputul tonurilor aramii, verde inchis si intr-un final, albul dur al iernii. Tot timpul va fi ceva frumos de fotografiat!

 5. Sunt freelancer. M-am bucurat de vara din plin. Am fost relaxat stiind ca vine toamna, care pentru mine este cea mai prolifica perioada din an: idei noi, inspiratie si pofta de munca… In zilele intunecate de toamna si iarna dau randament maxim. Nimic nu ma poate opri din creatie. Pe cand vara, tot cu gandul la soare, plimbari, terase, cluburi etc…

 6. Asa cum ti-am mai zis, draga Pato, o sa te saturi sa te duci in fiecare zi la serviciu dupa ce vei termina cu studiile. Bucura-te de anii astia caci sunt cam ultimii in care o sa te simti liber si tanar. Apoi apar responsabilitatile. Si nu mai e atat de misto.
  Vorba aia cand eram in facultate aveam timp dar n-aveam bani sa mergem unde voiam, acum avem bani dar n-avem cand.
  So, toate la timpul lor!

 7. Lasa ca are si toamna farmecul ei 🙂 si sunt de acord cu Ana, o sa-ti lipseasca anii astia asa ca profita din plin de ei 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.