Viata

In atentia tinerilor…

Stiind problema de care se impiedica tinerii din ziua de astazi in privinta alegerii unui drum relativ sigur in viata , deoarece in viata nu exista siguranta, totul fiind variabil, am ajuns sa cred asta odata cu experienta capatata. Mi-am zis ca ar fi bine sa le impartasesc din experienta mea si cea a prietenilor mei, cu care am discutat, despre urmarea unei laturi educationale.
Sincer sa fiu, va sfatuiesc sa optati inca de la terminarea clasei a 8-a, atunci cand va inscrieti la liceu, latura reala, asta in cazul in care nu sunteti foarte talentat in domeniul artelor sau nu aveti inclinatii spre domeniul uman fiindca ar fi pacat sa va irositi talentul cand ati putea sa incantati o lume intreaga prin operele create de dumneavoastra! Urmand domeniul real, veti avea mai multe oportunitati la terminarea studiilor liceale.
Domeniul real implica si faptul ca este posibil sa invatati mult mai mult ca cei din domeniul uman, uneori sa invatati materii mai dificile si sa nu excelati in privinta notelor. Din ce am observat chiar daca cei din domeniul uman, teoretic, ar fi trebuit sa isi atribuie punctaje foarte mari nu s-a intamplat asa ceva iar cand a venit vorba de admiterea la facultati nu prea aveau de unde sa aleaga. In schimb cei din domeniul real ar fi putut sa opteze aproape pentru orice domeniu daca ar fi invatat macar putin in cei 4 ani de liceu si avand sanse reale de reusita.
Asta nu inseamna ca peste ani acest lucru nu se va putea modifica, dar asta am remarcat eu in acest an, 2010!

9 thoughts on “In atentia tinerilor…

 1. >Un comentariu foarte pertinent si interesant facut de persoane care tocmai au foat puse in situatia de a face alegerea unui drum in viata!

 2. >salut! mi-a placut articolul tau…si vreau sa spun ca ai perfecta dreptate…eu sunt in clasa 11 la profil uman si de ceva vreme mi-am dat seama ca am mai putine oportunitati decat cei de la profilul real
  Daca anul asta ar fi trebuit sa merg la liceu as fi optat pentru un profil real deoarece ai mai multe drumuri pe care sa le alegi dupa ce termini liceul 😀

 3. >Consider ca este un articol destul de bine formulat si ca este bine sa informam persoanele in curs de formare despre impedimentele ce pot aparea in decursul anilor de studii!

 4. >nush ce sa zic despre profil real si eu am terminat la profil real si nu mi-a convenit cand la mate M1 de abia am luat bacu' si am tras concluzia ca cel mai bn era sa aleg stiintele naturii , e undeva intre real si uman …

 5. >Anonim:) cel cu stiinte!

  sa stii ca si eu gandeam la fel!!! fiindca aveam doar 4 si 5 la mate in anii de liceu…si aveam o frica in mine:))bine oricum nu prea am invatat in cei 4 ani la mate ma refer in rest mi-a placut "scoala" mai degraba activitatile extrascolare
  dar in ultimele 2 saptamani am mancat mate pe paine de frica:)) fara pregatiri in 4 ani am facut vreo 3 luni dar m-am lasat:))
  si am luat la mate 8.5 deci cred ca notele mici m-au motivat!asa fac toti profii de mate pun note mici sa-i monteze pe elevi

 6. >Si inca ceva… la stiinte nu esti in pas cu tehnologia nu faci info mai deloc adica daca faci … inveti sa vorbesti pe messenger!:)) macar de sti ca skype-ul e mai bun!

 7. >Foarte bun mesajul tau adresat tinerilor din romania si nu numai.spor la invatat.

 8. >@Geaxi Marius: multumesc o sa incerc sa mai dezbat acest subiect si cu alta ocazie cand voi avea mai multe viziuni spre exemplu din timpul facultatii si chiar cel mai important dupa ca pe fiecare il intereseaza posibilitatile de angajare!

 9. >Am sa comentez si la primul articol daca am facut-o la ultimul. Eu personal sunt in clasa a 11-a si sunt la protectia mediului. E ok, dar BAC tot la matematica. Si eu personal sunt prastie la mate. Bine, mai stiu ceva geometrie, calcule, matrici, dar sunt varza la analiza. Habar n-am decat ca o functie e continua daca are limitele laterale egale in punctul acela. Atat. In rest, praf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.