Viata

Importanța albinelor. Einstein, China și prostia.

Albert Einstein spunea: ” Dacă albinele ar dispărea de pe suprafața Pământului, atunci omenirea ar mai avea de trăit doar 4 ani.”

Mă bate gândul serios să pun și vreo 3-4 stupi pe moșia lui Pato, pentru a ajuta polenizarea prin gospodărie și pentru a avea ceva miere, pentru familie firește, “de origine controlată“.

Cred că stupii creează light motivul sustenabil al micro sistemului gospodăresc, în care practicăm o agricultură de subzistență.

Nu știu dacă ați văzut, dar prin China datorită “insecticidării” în masă, necontrolată, fără cap, etc. albinele în anumite regiuni lipsesc cu desăvârșire. Oamenii procedează ca la plantele de apartament le polenizează cu pămătuful. Imagini dezolante aș zice.

Am văzut că Marian are o îndeletnicire mai serioasă în domeniul apicol. Cinste lor, cei care au grijă de această vietate atât de utilă omenirii.

2 thoughts on “Importanța albinelor. Einstein, China și prostia.

  1. Peste zeci de ani vom avea și albine automatizate. Sunt câteva cercetări în direcția asta active, vezi RoboBees.

    1. Încep și eu ca moșii, dar ce a lăsat Dumnezeu pe Pământ a lăsat bun făcut. Nu cred că omul poate face ceva care să joace atât de bine în rotițele naturii precum ce există în natură. Nu context evoluția tehnologică, dar ce rost are? Când tot ce trebuie să facem este să fim din nou apropiați cu natura. Să încercăm să nu mai fim atât de invazivi, să regândim ce însemnă cu adevărat sustenabil. Fiindcă ce se promovează acum drept sustenabil este departe de ceea ce reprezintă natura fără implicarea omului.
      Ne tăiem singuri craca, dar acum ascundem “rumegușul” sub ideile de marketing, care ajută să vândă mai scump în definitiv prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.