Viata

Importanța albinelor. Einstein, China și prostia.

Albert Einstein spunea: ” Dacă albinele ar dispărea de pe suprafața Pământului, atunci omenirea ar mai avea de trăit doar 4 ani.”

Mă bate gândul serios să pun și vreo 3-4 stupi pe moșia lui Pato, pentru a ajuta polenizarea prin gospodărie și pentru a avea ceva miere, pentru familie firește, “de origine controlată“.

Cred că stupii creează light motivul sustenabil al micro sistemului gospodăresc, în care practicăm o agricultură de subzistență.

Nu știu dacă ați văzut, dar prin China datorită “insecticidării” în masă, necontrolată, fără cap, etc. albinele în anumite regiuni lipsesc cu desăvârșire. Oamenii procedează ca la plantele de apartament le polenizează cu pămătuful. Imagini dezolante aș zice.

Am văzut că Marian are o îndeletnicire mai serioasă în domeniul apicol. Cinste lor, cei care au grijă de această vietate atât de utilă omenirii.

3 thoughts on “Importanța albinelor. Einstein, China și prostia.

  1. Păi spor, cum spune cineva, cine nu are pământ să-și cumpere….sau cine nu are stupi să-și cumpere. Chiar îți doresc succes, spor, din 2 stupuri să ajungi la cât mai multe.

    1. Mulțumesc! Ideea este să încerc să ajung anul ăsta pe lângă o stupină, să observ cu ce se mănâncă și să văd ce emoție îmi trezește munca acolo. Nu prevăd să acumulez mai multi stupi, fiindcă îmi imaginez că munca este pe măsură, la fel și timp. Ideea este sa produc pentru familie, nu consumă mai mult de 6 kg de miere pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.